Luk

Enevoldsen og co. sejrede i USL-finalen

| North American Soccer League | 2 kommentarer

Thomas Enevoldsen og Orange County vandt natten til mandag dansk tid USL-finalen med 3-1 over Tampa Bay og Sebastian Dalgaard.

Der var danskermøde i USL-finalen natten til mandag dansk tid, hvor Thomas Enevoldsens Orange County skulle op imod Sebastian Dalgaards Tampa Bay.

Dalgaard, der har en fortid i en række fynske klubber, har spillet i USA de seneste mange år og startede da også inde for Tampa Bay i mandagens kamp, mens Enevoldsen tog plads på bænken.

Tampa Bay fik en gylden mulighed for at bringe sig i front efter 20 minutter på straffespark, men Sebastian Guenzatti brændte forsøget.

I stedet stemplede Orange County ind med tre kasser i første halvleg. Ronaldo Damus scorede to, inden Mikko Kuningas sørgede for 3-0 kort inden pausen.

Det første mål bankede Camus ind efter en grum forsvarsfejl af Tampa Bay, inden han fuldendte en omstilling ved flot at tæmme et indlæg og hamre kuglen ind. 

Kuningas scorede direkte på frispark uden for feltet - et forrygende mål af finnen.

Tampa Bay kom tilbage i kampen efter en time, hvor Leo Fernandes reducerede, da Orange County ikke fik clearet et indlæg, og så kunne han sparke bolden over stregen.

Thomas Enevoldsen kom i aktion for Orange County med 20 minutter igen, og han var med til at køre sejren 3-1-sejren hjem, der sikrer klubben sin første USL-titel.

USL er den næstbedste række i USA, men uvant andre ligaer i verden ender det ikke med oprykning til den bedste række, MLS.

34-årige Enevoldsen har kontraktudløb med Orange County denne vinter. Han har fået store dele af denne sæson ødelagt af en skade, men har dog spillet 15 kampe med to mål og to assists til følge.

30-årige Sebastian Dalgaard har også udløb med sin amerikanske klub denne vinter - han står noteret for 36 kampe, et mål og to oplæg i denne sæson.


Af Sara Margren
Onsdag 26. januar
Tirsdag 25. januar