Luk

Engelske ESL-klubber betaler kæmpe beløb

| Premier League | 19 kommentarer

Infoboks

Arsenal - Newcastle
Premier League (27/11)
Oddset 1,48 4,70 6,10
bet365 1,45 4,50 7,00

Premier League og FA har onsdag besluttet, at de engelske klubber, der var involveret i Super League, vil få en straf på 30 point samt en bøde på 25 millioner pund, hvis seancen sker igen. 

Engelsk fodbold blev vendt på hovedet, da planerne om en europæisk Super League kom frem til overfladen, og det skabte en stor kritik af de seks involverede engelske klubber.

Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool og Tottenham blev dog klogere og trak sig efterfølgende ud af udbryderprojektet, men sagen døde ikke der.

Siden da har Premier League og FA indledt en proces, hvor de ville beslutte, hvilken straf de seks klubber skulle have grundet deres involvering i Super League.

Og onsdag kunne de to parter så meddele, at en mulig pointstraf og bøde vil blive konsekvenserne, hvis klubberne i fremtiden forsøger at lave en lignende projekt.

- Som en gestus af goodwill har klubberne i fællesskab besluttet at give et bidrag på 22 millioner pund, som vil gå til det gode i spillet, som blandt andet er en ny investering til fansupport, græsrodsfodbold og forskellige samfundsprogrammer.

- Desuden har klubberne aftalt at støtte regelændringer, så enhver lignende handling i fremtiden vil føre til en pointstraf på 30 point, meddeler Premier League og FA på Premier Leagues hjemmeside.

I meddelelsen bliver det også gjort klart, at hvis klubberne ønsker at lave samme nummer igen, vil de også blive straffet med en bøde på hele 25 millioner pund.


Af Raymund Nelausen

19 kommentarer

bruger 150580 16:56          
De er da ikke så mange penge for de klubber. Det gør ingen forskel
El Pollo Loco 16:57          
"Hvis det sker igen, så..."

Med andre ord: Ingen straf, eller hvad....?
saxet 17:02          
Det er en betinget dom.
Lazaronen 17:08          
Det er vel fint, 170-180 mill. til græsrødderne også er der forhåbentlig lukket ned for yderligere direkte angreb på fodbold, i England.

Spændende at se hvordan de tilbageværende "ESL" klubber nu reagere da der nu er lukket for England.
Jasperthesjasper 17:24          
Jeg er stadig forundret over at det gængse individ, der i sin hverdag nyder godt af alt fra billigt internet til flybillet til Maldiverne, qua den frie konkurrence, fuldkommen tilsidesætter en hver form for rationalitet, blot fordi det handler om fodbold.

Jeg synes sgu det er vildt at en organisation på den måde pålægger dens medlemmer (potentielt) enorme straffe bare fordi de ønsker at stable deres egen turnering på benene. Og det er i øvrigt uagtet at den turnering fra start af var helt håbløs udtænkt.
RFCFAN 17:28          
Domstolen i Schweiz har jo vedtaget at Uefa ikke kan straffe de 3 klubber der er tilbage
Poboy 17:30          
@jasper....ja der er ihvertfald flere nuancer i hele den situation end sort og hvid.....men fint med en populistisk dummebøde så masserne kan få tilfredsstillet deres ego...
Lørdag 27. november
Fredag 26. november