Luk

England er klar til Danmark efter storsejr

| EM | 54 kommentarer

Infoboks

Ukraine - England 0-4
EM Slutspil
4' 0-1 Harry Kane
46' 0-2 Harry Maguire
50' 0-3 Harry Kane
63' 0-4 Jordan Henderson

England var i fremragende form, da de lørdag aften satte Ukraine på plads med hele 4-0, og dermed er de klar til den kommende semifinale mod Danmark.

Danmark er klar til EM-semifinalen på Wembley, og lørdag aften skulle den kommende modstander så findes, da England og Ukraine tørnede sammen i den sidste kvartfinale i Rom.

Her var englænderne de helt store favoritter, da de kom med en 2-0-sejr over Tyskland i bagagen, mens Ukraine måtte ud i forlænget spilletid mod Sverige, før de kunne booke billetten til lørdagens kvartfinale. 

England skulle dog for første gang spille udenfor de engelske grænser, men de fik en drømmestart på deres første udebanetur.

Der skulle nemlig ikke gå mere end fire minutter, før England havde bragt sig foran med 1-0. Her lagde Raheem Sterling en aflevering i dybden til Harry Kane, hvor Tottenham-angriberen efterfølgende ikke svigtede og skabte stor engelsk jubel med sin scoring til 1-0.

Men selvom de fik den bedst tænkelige start, valgte Gareth Southgates tropper ikke at presse på, og derfor røg initiativet over på Ukraines fødder, der nu skulle jagte en udligning.

Og i et par situationer var Ukraine da også tæt på at straffe England, hvor blandt andet Roman Yaremchuk fik fyret et godt forsøg af, men det var ikke noget, som Jordan Pickford ikke kunne sætte en stopper for, og dermed gik de to hold til pause uden flere mål.

Engelsk goalshow i Rom

I anden halvleg fik englænderne igen en drømmestart, da der blot gik et minut, før Harry Maguire havde bragt sig selv i fokus. 

Her stangede han nemlig England på 2-0 efter en dødbold, hvor Manchester United-spilleren uden problemer fik sendt bolden ind i netmaskerne efter en flot assist fra Luke Shaw.

Ukraine havde nu lang vej mod en semifinale mod Danmark, men fire minutter senere blev det sidste søm slået i Ukraines kiste, da Kane endnu engang viste sine store kvaliteter foran kassen. 

Her blev Shaw noteret for sin anden assist i kampen, da han sendte bolden ind i panden på Kane, som scorede et af karrierens nemmeste mål.

En fantastisk start på anden halvleg, hvor de engelske spillere var klasser bedre end Ukraines, og dermed kunne England så småt begynde at forberede sig på, hvordan de skal sætte en stopper for Joakim Mæhle, Kasper Dolberg og resten af den danske trup.

Men England sænkede ikke deres tempo, og efter 62 minutter gjorde de det også til 4-0. Denne gang var det indskiftede Jordan Henderson, der fik nettet til at blafre efter endnu en dødbold. 

Her var det tydeligt, at Ukraine nærmest have givet op, da Liverpool-anføreren helt umarkeret inde i feltet kunne score sit første landskampsmål, og det skabte stor jubel blandt resten af den engelske trup.

Ukraine formåede dog i slutfasen at lukke af i de bagerste geledder, og dermed endte kampen uden flere scoringer. En sikker 4-0-sejr til England, hvor især Harry Kane og Luke Shaw fik vist sig godt frem.

Det er derfor England, som Danmark skal møde i EM-semifinalen på Wembley i et opgør, der bliver sparket i gang på onsdag klokken 21:00.


Af Raymund Nelausen
Søndag 24. oktober