Luk

England klar til at forlade banen ved racisme

| EM | 10 kommentarer

Hvis spillere fra det engelske landshold udsættes for racisme i kampe fremover, vil holdet ikke tøve med at forlade banen.

Det engelske landshold erklærer sig klar til at forlade banen, hvis en eller flere af holdets spillere udsættes for racisme fra lægterne.

Det forklarer angriberen Tammy Abraham, som med England fredag gæster Tjekkiet, inden holdet møder Bulgarien på udebane mandag på et stadion, som er delvist lukket som følge af en straf for netop racisme i en kamp i juni.

- Sker det for en af os, sker det for os alle, siger Abraham til BBC.

- Harry Kane har sagt, at hvis vi ikke er glade, hvis en spiller ikke er glad, så forlader vi alle banen sammen.

- Hvis der bliver råbt noget, og der kommer en melding på stadion, men det så sker igen, så vil vi træffe en beslutning som hold sammen med staben.

Det var i to landskampe mod Tjekkiet og Kosovo, at der kom racistiske tilråb fra lægterne, som nu har givet Bulgarien en straf.


Af Mikkel Nøhr

10 kommentarer

stimoral 08:17          
Forstår godt hvad der siges her, men ser det som et problem hvis spillere skal tage disse beslutninger. Tror det i længden vil få en ødelæggende betydning for fodbold hvis spillere der føler sig forudrettet skal få et helt hold til at udvandre fra kampe.

Det må alene være dommerne og forbundende der skal tage disse bealutnunger.... IMO
stimoral 08:18          
*beslutninger
HerbalAttraction 08:41          
racisme er en ting. at undertrykke mennesker grundet deres hudfarve er sku en grim ting. Men at gå fra banen fordi nogle mennesker er idioter er jo tosset. Desuden så tror jeg at de her abelyde osv nok mere korrekt skal ses som irritation og ikke racisme. Det er vel det samme med den her homo-fischer sag.De fleste mennesker er ligeglade med om du er homoseksuel eller sort - men fodboldfans vil gøre alt for at hjælpe deres hold og de her ting påvirker virkelig spillerne. Det er sku et svært emne. for det er forkert at irritere folk, men skal mennesker virkelig bare krybe sammen og blive pigesure når vi møder modgang og idioter? I sidste ende så skal spillerne bare spille fodbold og så må UEFA osv tage sig af at straffe dem. Hvis fodboldspillere først begynder at føle at de styre showet så er der problemer.
Toon Toon! 08:51          
Hvis ikke forbundene forstår at straffe racisme ordentligt, og hvis racismen påvirker spillerne, så de ikke præsterer "normalt", så synes jeg sgu det er i orden de forlader banen. Det hører ingen steder hjemme.
Der Grüne 08:56          
Det er sku et svært emne. for det er forkert at irritere folk, men skal mennesker virkelig bare krybe sammen og blive pigesure når vi møder modgang og idioter?
Det er godt nok en mærkelig udlægning. Du kan da ikke sidestille at blive råbt racistisk ad med at blive ´pigesur´?

Ligeså latterlig Zlatans beskyldninger mod landstrænere var i går, ligeså berettiget er denne reaktion fra Englands side.

Husk i øvrigt lige på at Bulgarien allerede er blevet straffet for racisme, så det har intet med fintfølenhed at gøre. Det er et helt regulært problem.
FCK 4EVER 09:40          
"Det er sku et svært emne. for det er forkert at irritere folk, men skal mennesker virkelig bare krybe sammen og blive pigesure når vi møder modgang og idioter?"

Rasisme reduceret til "irritation" og dem som er i mod det er "pigesure" - et udsagn som kun reflektere på én ting og det er afsenders sindelag.
6116 09:41          
@HerbalAttraction


Er du fra "Inter ultras"?
Fredag 18. oktober
Torsdag 17. oktober