Luk

England sejrede i finalen i U19-EM

| EM U19 | 8 kommentarer

Infoboks

Portugal U19 - England U19 1-2
EM U19 Finale
50' 0-1 Easah Suliman
56' 1-1 Dujon Sterling
68' 1-2 Lukas Nmecha
86' 1-2 Tayo Edun

England vandt for første gang et U19-EM, da Portugal blev besejret med 2-1 i finalen.

Lørdag aften var der finale i U19-EM, hvor England skulle op imod Portugal. begge lande kunne vinde turneringen for første gang nogensinde.

Det blev en meget lige kamp med en meget intens indledning. Første halvleg bød generelt på mange hjørnespark og ikke de helt store måbne muligheder, men ingen af holdene formåede at udnytte hjørnesparkene til mål.

Portugal var bedst den første halve, mens England fik bedre styr på sagerne det sidste kvarter inden pausen. Begge hold formåede at kreere enkelt chancer, uden at det dog blev rigtig farligt, og så stod det lige ved pausen.

Fem minutter efter pausen skete det så. En ripost efter et frispark endte hos Easah Suliman, der køligt sendte englænderne i front.

Det holdt blot i seks minutter. Her sendte Abdu Conté et farligt ind i boksen fra højre side, hvor Dujon Sterling blev presset af Rafael Leao og fik sendt bolden i eget net.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage, før England slog til. Denne gang var det Lukas Nemcha, som efter en kontra sendte de unge englænderne på vinderkurs.

Portugal sad derefter på det og pressede England, der også måtte spille kampen færdig med 10 mand, da Edun modtog sin anden ostemad og dermed fik marchordre.

England holdt stand og er dermed vindere af U19-EM for første gang.


Af Elias von Staffeldt

8 kommentarer

Pindhunden 20:12          
De har godt nok vundet et par turneringer på ungdomssiden i år. Måske der er lidt mere i vente fra England i fremtiden
LemonLime 20:41          
De tabte U-17 finalen desværre.
(med Joe Bursik fra AFCW på mål - solgt til Stoke på baggrund af bl.a. præstationerne i den turnering).

Men at vinde U-20, og en tredjeplads til U-21 er i den grad også godkendt.
Aarhusianeren 20:50          
To U17 EM-titler siden 2010. Én tabt U17 EM-finale i år, hvor man ryger i straffesparkskonkurrence på et vanvittigt målmandsdrop i sidste sekund af den ordinære spilletid, hvorefter man røg direkte i straffe.

U20 netop vundet Toulon Tournament og U20 VM denne sommer - to turneringer, der overlappede hinanden, så ikke samme trupper. De vandt desuden også Toulon Tournament sidste år.

Spillede et fint U21 EM, hvor man røg ud i semifinalen til de senere vindere fra Tyskland efter straffesparkskonkurrence.

Har netop vundet U19 EM.

Hvis bare de engelske klubber vil begynde at give de unge spilletid i Premier League, ligesom unge franskmænd, tyskere og spaniere får masser af spilletid i deres nationale ligaer, så ser fremtiden altså rigtig lys ud for engelsk landsholdsfodbold. Potentialet er der - det kan ingen længere være i tvivl om!
Aarhusianeren 20:53          
I øvrigt har Chelsea vundet UEFA Youth League i 2014/2015 og 2015/2016 (og var ikke med i 2016/2017) med hold, hvor danske AC - som jeg lige husker det - var eneste spiller, der IKKE kan repræsentere de engelske landshold.
haraltidret 23:48          
Mange engelske klubber poster efterhånden en hel del penge i talentudvikling og resultaterne begynder også så småt at vise sig. Guld ved U19 EM og guld ved U20 VM, samt en flot indsats ved U21 EM.
LH6000 02:52          
Problemet er som en anden nævner at; selvom man poster masser af penge i talentudvikling og det givetvis giver kvalitet på ungdomsniveau, så poster man desværre endnu flere penge i at købe færdigbagte spillere i Premier League, fra andre lande og derfor får de unge engelske talenter, ofte en birolle på deres hold, eller i værste fald, ender i Championship.

At skifte til udlandet, synes ikke som en mulighed, for de engelske spillere.
Toggle 06:32          
Hvis bare de engelske klubber vil begynde at give de unge spilletid i Premier League,
Money Talks og derudover gælder det om at at vinde og sådan er Premier League bare. Tror det er de færreste der ved hvilket pres en premier League manager lever under så der er hverken tid eller tålmodighed til eksperimenter. Hvis en ung engelsk spiller skal slå igennem i premier League skal han præstere fra start for når alt kommer til alt skal en manager vinde kæmpe ellers bliver han fyret. Uden at have undersøgt det vil jeg tro at en manager i premier League max holder i 18mdr i gennemsnit og mon ikke det alt andet lige er en af de ligaer hvor en manager holder kortest tid
Tirsdag 19. januar
Mandag 18. januar