Luk

England tabte U21-drama på selvmål i overtid

| EM U21 | 6 kommentarer
England tabte U21-drama på selvmål i overtid
Foto: Getty Images

To brændte franske straffespark, et rødt kort og et selvmål i overtiden da Frankrig tirsdag aften sænkede England med 2-1 ved U21-EM.

Dommeren havde tirsdag aften næsten lige så travlt som spillerne, da England og Frankrig stødte sammen i en af de mest imødesete kampe i gruppefasen ved U21-EM. Lad os bare sige, det blev underholdende.

Englænderne startede bedst og havde haft flere gode muligheder, da dommeren efter 25 minutter blæste for straffespark - Jake Clarke-Salter havde haft hånd på bolden.

Moussa Dembele brændte imidlertid, da den engelske keeper Dean Henderson strakte sig og fik reddet et ikke alt for hårdt spark ude ved den ene stolpe.

Efter 54 minutter slog englænderne så til, og hvilket mål.

Phil Foden løb i en strålende solotur rundt med flere franske forsvarere, inden han placerede bolden uden for Paul Bernardonis rækkevidde til 1-0.

Efter en time fik Ryan Sessignon et mål annulleret for offside.

Få minutter senere så englænderne så pludselig ud til at være i kæmpeproblemer, da Hamza Choudhury flæskede Jonathan Bamba i feltet og efter en VAR-gennemgang fik direkte rødt. Bamba måtte iøvrigt bæres fra banen.

Dramaet kun lige begyndt

Endnu engang brændte franskmændene dog sparket, denne gang var det Houssem Aouar, der tilsyneladende havde så meget respekt for Dean Henderson, at han placerede bolden for yderligt og klappede den på stolpen.

Næsten en halv time måtte englænderene forsvare deres føring, og Dean Henderson måtte endnu engang redde sit hold, da han fem minutter før tid nappede Jonathan Ikones spark under overliggeren.

Ikone gav dog ikke op, og i det 89. minut kunne han sætte udligningen i mål efter oplæg fra Jeff Reine-Adelaide.

30 sekunder de fem minutters tillægstid udløb ramte så katastrofen for englænderne, da et hjørnespark blev forlænget ind foran mål, hvor bolden efter en ripost blev sat i mål af en sprællende Aaron Wan-Bissaka.

Det sluttede 2-1 til Frankrig, som dermed tager andenpladsen i U21-EM's gruppe C. Gruppen føres af Rumænien, som tidligere tirsdag vandt 4-1-sejr over Kroatien.

De næste kampe i gruppe spilles fredag, hvor England møder Rumænien, mens Kroatien spiller mod Frankrig. 

Se Brøndbys Europa League-kvalifikation Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Thor Carlskov

6 kommentarer

Sausageberg 23:05          
Synes jeg kan erindre noget med 2 mål i slutminutterne og et brændt straffespark i en kamp mellem England og Frankrig ved EM 2004.
bruger2700 23:10          
At man starter ude med Mason Mount og Abraham er også helt hen i vejret
Stoke City F.C. 23:12          
Det eneste mere vanvittige end DRs mangel på stream i anden halvleg er vel Choudhurys tackling, der ser ud til at koste England sejren.
bruger 143580 23:14          
Synes også Abraham skulle have startet.. Mount ved jeg ikke hvem jeg ville have inde i stedet for.. Maddison og Foden er begge klasse, Foden viste det også lige med det lækre mål!
Mr. Romanov 23:22          
Fortjent nok sejr til Frankrig. Brænder to straffespark og virker bare som et mere teknisk, fysisk og atletisk hold. Iøvrigt glædeligt at der kom en vinder i denne her kamp. Det betyder at der er en vældig god chance for at alle 2´er i de 3 grupper maksimalt ender på 6 point, og altså inklusiv Danmark, hvis vi tager os sammen og vinder vores to sidste kampe, og helst med en komfortabelt score. Komfortabel score fordi det så nok bliver målforskel der kommer til at afgøre hvem der snupper den sidste plads i semifinalen.
Bookel82 01:27          
England burde have scoret mindst 3 mål i den første time
Onsdag 17. juli