Luk

England: Vi har en plan for reaktion på racisme

| EM | 0 kommentarer

Infoboks

Tjekkiet - England
EM Kvalifikation Gruppe A (11/10)
NordicBet 7,20 4,50 1,47
Oddset 7,00 4,40 1,45

Den engelske landstræner Gareth Southgate fortæller, at England har en plan for sin reaktion, hvis man støder på racisme i EM-kvalifikationen mod Bulgarien i næste måned.

Da England vandt 4-0 over Bulgarien blev en fan fra udeafsnittet smidt ud og anholdt af politiet for diskriminerende fornærmelser, men den anholdte blev siden løsladt uden sigtelse.

Netop Bulgarien fik tidligere i EM-kvalifikationen en straf for racisme på lægterne under hjemmekampene mod Kosovo og Tjekkiet, og derfor bliver dele af Bulgariens stadion lukket, når England i midten af oktober lægger vejen forbi.

Weekendens oplevelser har dog fået det engelske landshold til at tage sine forholdsregler, fortæller landstræner Gareth Southgate.

- Det er en bekymring, og vi er ikke sikre på, at vi kommer derned og intet sker, siger han til BBC og fortsætter.

- Det er noget, vi allerede har planlagt. Vi har lagt vores skema, og vi kommer til at diskutere det med spillerne, inden vi tager afsted.

- Vi er klar over, at der er historie der, og vi vil være sikre på, at vi alle er forberedt på, hvad der kan ske og hvordan vi gerne vil svare.

England har tidligere i EM-kvalifkationen oplevet racistiske tilråb mod sine spillere, og det kostede blandt andet Montenegro en bøde og en hjemmekamp uden tilskuere.


Af Jonas Dalgård

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Søndag 15. september