Luk

Erik Sviatchenko: Vi laver for mange fejl

| Europa League | 10 kommentarer

Erik Sviatchenko var ikke tilfreds med mængden af individuelle fejl i det samlede nederlag til Rangers i Europa League-kvalifikationen.

FC Midtjylland tabte torsdag aften 1-3 til Rangers på Ibrox Stadium, og formåede derfor ikke at vende skuden efter nederlaget på 2-4 i den første kamp.

Dermed røg FCM som bekendt ud af Europa for i år, og mængden af fejl skuffer FCM-forsvareren Erik Sviatchenko sig over.

- Der er jo noget individuelt på det her niveau, som vi som hold bare skal børe bedre, og over de her to kampe laver vi alle sammen for mange fejl defensivt og offensivt, hvor vi ikke får scoret på de chancer, vi har, siger stopperen til FCM TV.

Sviatchenko ser dog også positive aspekter i opgørene, hvor unge spillere har fået værdifuld erfaring.

- Vi har nogle unge spillere, som får muligheden for at vise sig frem på den allerhøjeste hylde. Vi starter inde med Mikael Anderson, Jens (Lys Cajuste, red.), Frank (Onyeka, red.) og Evander. 

- Alle de spillere får en fantastisk mulighed for at spille de kampe, ligesom jeg selv fik, da jeg var ung.

FC Midtjyllands målscorer i torsdagens kamp var 21-årige Evander.


Af Jonas Dalgård

10 kommentarer

kojaksæby 07:15          
Det viser bare hvor Danmark står internationalt - 5 division - ingen teknik - i Danmark spiller vi nærmest udelukkende fysisk duel fodbold - spillere med teknik bliver siet fra til fordel for Horsens agtige møvede - ærgerligt.
rambro 09:36          
Med årets pauvre resultater in mente, så må det være slut med at være efter ligaerne i Sverige og Norge og sige, at det er uambitiøst at hente spillere derfra. Klubberne fra de ligaer har overstrålet de danske.

Det sagt, så bør FCM kigge på det sportslige setup uden for kridtstregerne, hvis målet om Europa skal opfyldes. Med Steinlein/Graversen/Andersen ved roret kommer det IKKE til at ske.
Sibusiso Jensen 09:57          
Kigger vi på de svenske og norske resultater fra i år.

Norrkoping ryger ud 1-3 til Beer Sheva fra Israel.
AIK videre med 3-2 mod Sheriff, efter at være røget ud 2-3 til Maribor i CL kval.
Malmø videre 3-1 mod bosniske Mostar.

Haugesund ude 0-1 til PSV
Molde videre efter forlænget spilletid mod Aris Saloniki.
Brann røg ud 3-4 til Shamrock Rovers fra Irland.
Rosenborg videre 5-2 mod Maribor.

En kæmpe forskel i niveau på hvem de danske og svensk/norske hold har mødt.
Jeg vil desuden vove den påstand at samtlige danske hold havde slået Shamrock Rovers og Mostar ud.

Norsk fodbold har det gjort det ok indtil videre ikke mere end det, svenskerne har da ikke præsteret noget som helst.

bruger 150809 10:01          
Folk er godt nok negative , eller også har i ikke en dyt forstand på fodbold.
fremtidens talenter fra U-15 og opefter bliver fantastiske , de er blevet skolet rigtig professionelt af dygtig uddannet trænere og klubberne satser meget mere på unge talenter end før.
Flere og flere unge danske talenter bliver solgt for store beløb.
Kojaksæby sikke en værtshus kommentar Horsens kan nemt sælge deres spillere og træner fornuftigt på dem,så havd taler du om.?
Defensive Tunger 10:27          
Med årets pauvre resultater in mente, så må det være slut med at være efter ligaerne i Sverige og Norge og sige, at det er uambitiøst at hente spillere derfra. Klubberne fra de ligaer har overstrålet de danske.

Det sagt, så bør FCM kigge på det sportslige setup uden for kridtstregerne, hvis målet om Europa skal opfyldes. Med Steinlein/Graversen/Andersen ved roret kommer det IKKE til at ske.
Det er jo lodret forkert. Sub Jensen svarer flot på den første del, og han fortæller rigtig godt hvorfor vi ikke kan konkludere det som du gør endnu. Desuden er det vel ikke tilstrækkeligt bare at kigge på et år.

2: Nu kan jeg simpelthen ikke komme i tanke om hvad de tre havde af roller før 2017, men FCM har jo været i EL, og man har jo rykket sig meget som klub, hvor man før havde en rigtig god sæson hvis man blev nummer 2, men nu ikke er tilfredse med en sæson hvor man ´kun´ bliver 2 og ikke vinder pokal eller kommer i Europa.
FCM er stadig på vej frem, men må sande at man ikke har niveauet til Europa endnu.
(u)tilfreds 11:35          
@Defensive Tunger,
Nu kan jeg simpelthen ikke komme i tanke om hvad de tre havde af roller før 2017, men FCM har jo været i EL, og man har jo rykket sig meget som klub, hvor man før havde en rigtig god sæson hvis man blev nummer 2, men nu ikke er tilfredse med en sæson hvor man ´kun´ bliver 2 og ikke vinder pokal eller kommer i Europa.
FCM er stadig på vej frem, men må sande at man ikke har niveauet til Europa endnu.
Ok, det er så et ikke særligt gennemtænkt indlæg, dog med 100% skyklapper på som talt ud af Steinleins mund, => taget denne og sidste sæson i betragtning.

FCM gik ganske rigtigt ud til 2018-19 sæsonen med store armbevægelser, men da mesterskabsspillet strammede til mistede de fuldstændigt grebet og blev sat eftertrykkeligt på plads af FCK, der er intet der tyder på man i år har bedre forudsætninger for et dansk mesterskab end sidste sæson, da FCK allerede ser skarpere og bedre ud end FCM, med en større bredde og mere kvalitet.

Det sidste skud i bøssen for at FCM skulle virke som om de havde noget fornuftigt at komme med og give lidt tiltro til de store udmeldinger, dem så man blive pisset væk i 2 kampe, hvor FCM blev udstillet både ude og hjemme. Den store "internationale" trup kan ikke begå sig internationalt, spillerene er fyldt med varm luft ganske som deres ledelse og mon ikke man skal til at leje en del af dem ud, når der "kun" er SL og pokal på programmet. -Om det så vil styrke FCM at få alle lejesvendene tilbage igen til næste år skal jeg lade være usagt, men kvaliteten i FCM er bare ikke tilstede, meget tydeligt bevist da de blev rundbarberet i Parken i den afgørende kamp her i foråret.

FCM fans kan nu håbe det lettere kampprogram giver en fordel i mesterskabskampen mod FCK, jeg tror bare ikke på det, da kvaliteten spiller for spiller er bedre i FCK og holdet i løbet af efteråret bliver bedre sammenspillet. Mon ikke FCK vinder ganske sikkert igen til næste forår og mon ikke FCM ryger ud ganske tidligt af EL igen næste sommer? -Jeg tror det, for FCM har ikke rykket sig en meter, de er blot blevet mere højrøvede uden at have noget som helst at have det i, tomme tønder..
peace? For whom! 11:49          
Skal vi så ikke bare lade være med at spille?
Det er jo FCK der vinder alligevel,altså i følge dig.

On-topic. Jeg tror det eneste der ville virkelig rykke Dansk fodbold frem, ville være en Nordisk liga med de 6 bedste fra Danmark, Norge og Sverige. Der ville så være 3 nedrykkere og 1 oprykker fra hvert land.
Det ville give et pænt antal kampe mod nogle lidt bedre hold.
Hvis man kunne få Uefa med på idéen, så kunne det være at man kunne få et enkelt hold med i svampeligaen. Ellers må man jo bare tage det bedste lands placering, det ville være DK´s i øjeblikket.
Lørdag 21. september
Fredag 20. september