Luk

Eriksen-perle afgjorde dramatisk Milano-brag

| Coppa Italia | 46 kommentarer

Infoboks

Inter - AC Milan 2-1
Coppa Italia
31' 0-1 Zlatan Ibrahimovic
58' 0-1 Zlatan Ibrahimovic
71' 1-1 Romelu Lukaku
90' 2-1 Christian Eriksen

Christian Eriksen blev matchvinder med et fantastisk frispark dybt inde i overtiden, da Inter tirsdag slog AC Milan med 2-1 i den italienske pokalturnering.

Der var lagt op til et dramatisk Milano-brag i Coppa Italia-kvartfinalen tirsdag aften, og drama skulle bestemt ikke blive en mangelvare.

Christian Eriksen startede på bænken for Inter, mens Simon Kjær var i startopstillingen for AC Milan, men det skulle blive en kort fornøjelse for landsholdsanføreren.

Efter 18 minutter måtte Simon Kjær nemlig humpe skadet fra banen, hvilket gav debut til Fikayo Tomori, som netop er kommet til Milan fra Chelsea.

AC Milan havde noteret sig for kampens første gode chance, hvor Brahim Diaz dog akkurat ikke nåede frem til en hovedstødsaflevering fra Zlatan Ibrahimovic, og kort efter Simon Kjærs udskiftning brændte det på for Milan.

Først måtte Milan-keeper Ciprian Tatarusanu finde en flot fodparade frem for at forhindre Romelu Lukaku i at score, og momenter senere blev Lukaku blokeret, da han forsøgte sig på ny.

Det skulle dog blive Milan, der lynede først, og hvem andre end 39-årige Zlatan Ibrahimovic skulle sørge for det.

Svenskeren tæmmede bolden på kanten af feltet og fandt plads til en iskold afslutning, som strøg i mål via indersiden af stolpen.

Både Alexis Sanchez og Marcelo Brozovic var nærgående i første halvlegs afslutning, som dog primært vil blive husket for det tumult, der opstod mellem Zlatan Ibrahimovic og en tydeligt oprevet Romelu Lukaku.

Lukaku udlignede og Eriksen blev helten

Inter pressede på i jagten på en udligning, og værterne fik en livline i det 58. minut, hvor Zlatan Ibrahimovic nedlagde Aleksandar Kolarov på midten af banen, hvilket blev vekslet til et gult kort, og da det var svenskerens andet, blev han smidt ud.

Med en mand i overtal kunne Inter øge presset, og Antonio Contes mandskab skulle få endnu en gave fra Milan.

Midtvejs i halvlegen blev Nicolo Barella nemlig nedlagt af Rafael Leao i feltet, og så pegede dommeren på pletten efter at have taget VAR til hjælp.

Romelu Lukaku stillede sig til rette og bragede bolden i kassen via undersiden af overliggeren, og så var det 1-1 på måltavlen.

Inter jagtede endnu en scoring, og i forsøget på at få det blev Christian Eriksen indskiftet med to minutter tilbage af den ordinære spilletid, hvilket skulle vise sig at være en klog beslutning.

I det syvende tillægsminut bragede Eriksen nemlig et frispark direkte i kassen fra kanten af feltet, og danskeren afgjorde dermed pokalbraget til Inters fordel og sendte således AC Milan ud af Coppa Italia.


Af Martin Schmidt

46 kommentarer

Lassenftw 22:47          
Sådan!
InterErLivet 22:49          
Også fuldt fortjent at Inter vinder kampen. Det mig en gåde hvordan milan kan være 1 med det spil. Det også fuld fortjent mål af Christian - perlemål!

Det var en fornøjelse at se hvordan holdet fejrede med Christian!!
Kemosabe-Kowl 22:49          
Han har så meget fortjent lidt sportslig succes
MRomme 22:50          
Jeg skal da ellers love for, at der var nogle holdkammerater, der undede Eriksen den der. Flot at se den kæmpe glæde, som alle spillere, inkl dem på bænken, udviste over for Eriksens mål.

Eller også var de bare utroligt glade for at gå videre i Coppa - men jeg går på Eriksenteorien.
Promay 22:51          
Prøv fjern Lukaku, Barella og Bastoni fra Inters startopstilling i halvdelen af kampene, så skulle I være heldige hvis i lå nummer 3.
Albanian.Rossoneri 22:51          
interErLivet: Gåden er nem, vi har flere point end jer. Nem kamp lige frem? I scorer på straffe og i 97minut efter i 40 min i overtal? Nem kamp ja, hvis i havde smadret os. I scorer en pind mere end os.
LosBlancoz 22:52          
I ny og næ kan Eriksen jo skabe magiske øjeblikke, og det var da også noget af en perle! Jeg tror ikke at conte vil ændre sit system for at give regelmæssig spilletid, men hvis der er noget der kan overtale, så må det være et sublimt frisparksmål i de døende minutter. Sådan Eriksen!
Tirsdag 2. marts