Luk

Esbjerg-anfører blev matchvinder mod Lyngby

| 3F Superliga | 23 kommentarer
Esbjerg-anfører blev matchvinder mod Lyngby
Foto: Getty Images / Jan Christensen

Markus Halsti scorede kampens enlige mål, da Esbjerg søndag slog Lyngby med 1-0 i Superligaens sjette spillerunde.

Esbjerg havde alle grunde til at revanchere sig, da det vestjyske Superliga-mandskab søndag fik besøg af Lyngby.

Seneste spillerunde havde budt på et pinligt 4-0-nederlag til AaB, og efter sæsonens fem første kampe lå sidste års bronzevindere sidst med ét sølle point.

Lyngby har fået en godkendt start med hjemmesejre over AaB og AGF, men seneste runde bød på et 2-0-nederlag til Jonas Wind og FCK, og derfor skulle de sjællandske Superliga-oprykkere gerne tilbage på pointtavlen i søndagens kamp.

Kampens første betydelige chance opstod efter godt 20 minutter.

Pyry Soiri trykkede af fra kanten af feltet, og efterfølgende headede Rodolph Austin i favnen på Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet.

Emil Nielsen fik et Lyngby-tilbud tre minutter senere, men skarpheden fra sidste sæson var ikke til stede, og Nielsen sparkede forbi mål.

Yuri Yakovenko modtog en fin stikning fra Mark Brink efter 37 minutters spil, men hans afslutning blev fra en spids vinkel, og Thomas Mikkelsen havde ingen problemer.

Fire minutter før pausen kom kampens første scoring.

Jesper Lauridsen servede en bold ind i feltet, hvor bolden til sidst faldt ned for fødderne af Markus Halsti, og så sendte Esbjerg-anføreren bolden i mål og sikrede sit mandskab en 1-0-føring til pausen.

Joni Kauko og Frederik Gytkjær havde en chancen i hver sin ende i de første minutter af anden halvleg, men stillingen forblev 1-0.

Efter knap en times spil fik Gytkjær endnu en gang muligheden for at bringe balance i tingene, men Jeppe Højbjerg kom stærkest ud af mand-til-mand-situationen.

Yuri Yakovenko stjal spotlightet i kampens afslutning.

Først forsøgte han at sende bolden over Thomas Mikkelsen med et optimistisk forsøg fra midten af banen, og nogle minutter senere modtog han så sit andet gule kort for en forseelse, der tvang Nicolai Geertsen til at udgå.

I kampens sidste ti minutter var det ren overlevelse for Esbjerg-mandskabet, der forsøgte at køre sejren hjem med en mand i undertal.

Lyngby lykkedes dog aldrig med at fremtvinge den udlignende scoring, og derfor kunne de 3396 tilskuere på Blue Water Arena konstatere, at hjemmeholdet tog de tre point.

Med sejren kravler Esbjerg to pladser op i tabellen. De overhaler AGF og Silkeborg og indtager 12. pladsen inden AGF's møde med AC Horsens mandag.


Af Daniel Laursen

23 kommentarer

Foggy 15:55          
Fortjent sejr til Esbjerg mod et virkelig dårligt Lyngby-hold. De havde intet at skyde med trods overtal. Ham Gustav Marcussen er lige til 1. division.

Også et ret tyndt andet gult til Yakovenko.
HG 15:55          
Tillykke Esbjerg - så vendte modvinden.
Vestejyde2345 15:56          
Synes faktisk at Putros var udmærket idag, men det røde kort til Yako var helt uacceptabelt. Han prøver at tæmme bolden med knæet, og så smadrer Geertsen sit hovede ned i knæet på ham. Der kan aldrig være rødt der. Nå, men vigtigt med en sejr!
Sticky 15:57          
Skidt kamp, 3 point og videre.
puting kuneho 15:58          
Hvordan kan man få gult for at en Lyngby spiller har hovedet på vej NED mod bolden og efb spilleren prøver at få bolden væk... Heldigvis havde det ikke betydning for sejren
BD 15:59          
Sjovt nok vinder man endelig i en af de dårligere kampe. Absolut ingen offensiv i anden halvleg, men selvtilliden er ramt, så det er i bund og grund forståeligt. Lyngby skaber faktisk ikke det store.. Stor ros til Højbjerg i dag - jeg er ofte træt af ham, men han reddede os. Det lugtede langt væk af et rødt kort til Yako i dag, men Putros giver det alligevel på et skidt tidspunkt. Jeg synes ikke han løfter benet for højt, han er først på bolden, og Lyngby spillere fører selv hovedet for langt ned.
192300 16:00          
Forfærdelig 2.Halvleg,tillykke til Esbjerg
Mandag 16. september