Luk

Esbjerg-chef: Skal nok klare os økonomisk

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Esbjergs administrerende direktør, Brian Knudsen, erkender, at strategien fejlede i denne sæson, men klubben skal nok klare sig økonomisk i 1. division, forsikrer han.

Esbjerg rykkede søndag ned i 1. division efter en skuffende sæson langt fra sidste års bronze-form.

Esbjergs administrerende direktør, Brian Knudsen, erkender, at der skal evalueres grundigt på denne sæson.

- Vi skal have evalueret på den måde, vi har tingene på gjort i år, kontra den måde, vi gjorde det på sidste år, hvor vi havde succes, siger Brian Knudsen.

- Vi valgte i sidste sæson ikke at sælge nogen af vores profiler, selvom vi havde store tilbud, fordi vi ville have kontinuitet.

- Det har så bare vist sig efter den her sæson, at det ikke var godt nok. Det har ikke slået til. Så må vi se, hvad vi skal gøre fremadrettet.

Knudsen medgiver, at strategien ikke har slået til.

- Vi har ikke fået knækket kurven. Vi troede på, at vi ved ikke at sælge vores profiler fra sidste sæson kunne stabilisere os. 

- Hvis man kigger på truppen fra sidste år og den, vi startede op med, er det stort set den samme. Vi kom skidt fra start i de første mange kampe, og vores forventning endte med ikke at holde stik.

Skal nok klare den i 1. division
Esbjerg er fint stillet økonomisk i forhold til at kunne håndtere en sæson i 1. division, fastslår Brian Knudsen.

- Vi er der økonomisk, hvor vi nok skal komme igennem sæsonen i 1. division. Vi har fået en god aftale med vores storsponsor, som allerede i februar meldte ud, at de også ville være med til at give os nogle penge i næste sæson.

- Vi skal nok komme igennem næste sæson, men det er klart, at der er mange uafklarede ting i øjeblikket.

- Vi ved ikke, hvornår vi skal i gang eller hvor mange tilskuere vi kan få ind, og det er en udfordring i sig selv, hvis vi ikke kan få tilskuere ind, siger Brian Knudsen.

Brian Knudsen udelukker ikke, at der kan ske ændringer i det sportslige setup til den næste sæson.

- Vi skal se, hvilke parametre vi kan skrue på, for vi skal have omkostningerne til at passe med de indtægter, vi har.

- Det er uanset, om det er i administrationen eller i det sportslige setup. Det kan også være, at det sportslige setup vil være anderledes i 1. division end i Superligaen. Det må vi se på.

Esbjerg fyrede i efteråret cheftræner John Lammers, hvorefter Claus Nørgaard tog midlertidigt over, inden Lars Olsen blev ansat.

Han sagde op for knap en måned siden, da han ikke længere havde spillernes opbakning, og Troels Bech har taget over i resten af indeværende sæson.


Af Sara Margren
Fredag 10. juli