Luk

Esbjerg dominerede og slog Fredericia

| 1. Division | 3 kommentarer

Infoboks

FC Fredericia - Esbjerg fB 1-3
1. Division Oprykningsspil
14' 0-1 Joni Kauko
25' 1-1 Leonel Montano
57' 1-2 Jakob Ankersen
65' 1-3 Kasper Pedersen

Esbjerg vandt mandag deres første kamp i oprykningsspillet, da de slog FC Fredericia med 3-1 på udebane i 1. division. 

Viborg smed søndag to point, da de spillede 1-1 på udebane mod HB Køge.

Det skulle Esbjerg forsøge at udnytte mandag, da de var gæster hos FC Fredericia, der lå nummer fem inden dagens kamp.

Fredericia fik kampens første chance i det fjerde minut, da et frispark blev sendt i feltet, men Christian Ege dirigerede bolden et godt stykke over mål fra en forholdsvist fri position.

Men derudover startede Esbjerg godt og sad tungt på spillet, hvilket også gav flere gode chancer.

Efter 12 minutters spil brændte det for alvor på hos Fredericia efter et hjørnespark, hvor Esbjerg-spillerne stod i kø for at sparke den i nettet, men bolden kom ikke tættere på målet, end da en Fredericia-spiller sendte bolden op på egen overligger.

To minutter senere kom føringsmålet for Esbjerg, da Oliver Sørensen lavede en grum fejlaflevering på egen banehalvdel. Det fangede Fredericia-keeperen på hælene, mens Joni Kauko kunne sparke bolden i nettet fra kanten af feltet.

Efter 25 minutters spil fik FC Fredericia bragt balance i regnskabet, da Rodolph Austin clearede et halvfladt indlæg ind i Leonel Montano, der opsnappede den løse bold og sparkede den i nettet til pausestillingen 1-1.

12 minutter inde i anden halvleg bragte Jakob Ankersen Esbjerg foran på ny, da han sled sig forrest på et fladt indlæg, der strøg hele vejen til bageste stolpe. Her svigtede han ikke, og så stod det 2-1 til gæsterne.

10 minutter senere blev det også til 3-1, da Kasper Pedersen kom på tavlen for gæsterne.

Fredericia-målmanden Elias Olafsson tabte et fladt indlæg ud i feltet, som den tidligere AaB-stopper skovlede i nettet til 3-1.

Herefter faldt kampen lidt i tempo, da Esbjerg kontrollerede sejren hjem, mens Fredericia havde svært ved at svare igen.

Derfor sluttede det med en 3-1-sejr til Esbjerg, der overtager andenpladsen, hvis Silkeborg ikke vinder over Helsingør i dag.


Af Andreas Roesen
Tirsdag 13. april