Luk

Esbjerg-ejer vil investere i tysk klub

| NordicBet Liga | 48 kommentarer

Infoboks

Esbjergs amerikanske ejere sigter efter at købe sig ind i en klub i Tyskland, men det bliver formentlig fra 3. Liga og ned på grund af strikse tyske regler om ejerskaber.

Esbjergs amerikanske ejere, Pacific Media Group, råder på nuværende tidspunkt over seks klubber, men det tal skal meget gerne øges til syv styk.

Tidligere har bestyrelsesmedlem Paul Conway talt åbent om, at ejerne forsøgte at købe en skotsk klub, men nu er sigtekornet sat ind på en tysk søsterklub til Esbjerg.

Det fortæller han til JydskeVestkysten.

- Vi vil gerne få noget til at ske i Tyskland. Og hvorfor det? Jo, vi har alle de her klubber i lande rundt om Tyskland, og vi har tyske spillere og tyske trænere, så det vil styrke hele vores gruppe, siger Paul Conway til avisen.

I Tyskland opererer man med den såkaldte 50+1-regel, der forhindrer, at en investor kan eje aktiemajoriteten i en klub.

Det gælder dog kun for de to øverste rækker, hvorfor Conway og kompagni kan købe sig ind i en klub fra 3. Liga og ned. Ifølge JydskeVestkysten er ejerne tidligere blevet sat i forbindelse med Kaiserslautern.

Udover Esbjerg ejer Pacific Media Group klubberne engelske Barnsley, franske Nancy, belgiske Oostende, hollandske Den Bosch og schweiziske FC Thun.


Af Sara Margren

48 kommentarer

Slettet(131037211411) 12:13          
Kaiserslautern eller Mannheim kunne være spændende at få ind i familien. Især sidstnævnte har et stort potientiale
Vilfort Park 12:22          
Kunne sgu være meget godt, hvis det blev forbudt, at en ejer af én klub havde ejerskaber over andre klubber også. Det er noget rod med det her.
Fl@skebøf 12:26          
Ville være rart hvis de først og fremmest fik styr på de klubber de allerede ejer. For helvede hvor er det irriterende at være vidne til som EfB fan.
StatManiac 12:26          
Men hvad så hvis de rykker op med den klub de køber? Bliver der så automatisk givet dispensation fra 50+1-reglen?
ThomasThomasberg 12:26          
Hvad med at få de klubber de allerede ejer til at fungere? Lidt sjovt så brugte ejerne Barnsley som det gode eksempel, da EfB fik træneren fra helvede. Men hvordan er det nu lige det går med Barnsley pt?
Highlandbear 12:27          
Ja, få lige styr på dem i allerede ejer, først.
SotD 12:38          
God idé. De andre er lige til rendestenen alligevel.

En lille hyggeopsummering:

Esbjerg (Sidste år nr. 3) | Nr. 10/12 | 12 point - 13 kampe
Næstbedste række

Barnsley (Sidste år nr. 5) | Nr. 23/24 | 8 point - 14 kampe
Næstbedste række

Nancy (Sidste år nr. 8) | Nr. 20/20 | 8 point - 13 kampe
Næstbedste række

Den Bosch (Sidste år nr. 19) Nr. 17/20 | 13 point - 12 kampe
Næstbedste række

FC Thun (Sidste år nr. 2) Nr. 3/10 | 19 point - 11 kampe
Næstbedste række

Oostende (Sidste år nr. 7) Nr. 11/18 | 17 point - 12 kampe
Bedste række

I alt har de 6 hold hentet 77 point på 75 kampe - og kun et af de nævnte hold ligger i den bedste række. De 5 resterende hold (som alle har en historik fra den bedste række) ligger og dalrer rundt i divisionerne.

Hvad er det egentlig de vil? For tjene penge kan de da umuligt præstere med de resultater og den fremgangsmåde de har til spillere der ønsker forandring. De sportslige resultater kan de heller ikke ligefrem prale af. Så hvad er egentlig målet? Udover den åbenlyse med at vaske nogle penge, som vi ikke taler om.
Søndag 16. januar