Luk

Esbjerg kigger på offensive forstærkninger

| Superligaen | 10 kommentarer
'Det har været et af de bedste halve år i mit liv' - status fra manden med både guld- og bronzemedalje
'We are fucking in Europe, we fucking won the bronzemedal' - ellevildt bronzeinterview med Esbjergs finske troldmand
Esbjerg slår FC Midtjylland og vinder bronze - sa alle målene fra bronzefesten her
'Evander og Jacob Poulsen i eminent samarbejde' - indøvet hjørnesparkssituation bringer nyt liv i bronzeduellen
Yakovenko sender Esbjerg i retning af bronzen
Esbjerg kigger på offensive forstærkninger
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Midtjylland - Esbjerg fB
Superligaen Grundspil (12/07)
bet365 1,50 4,33 6,00
NordicBet 1,43 4,40 8,55
Oddset 1,50 4,00 6,60
Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Esbjerg kigger efter forstærkninger til offensiven og har mange oplagte salgsemner i truppen, vurderer sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

Esbjerg har været én af sæsonens helt store positive overraskelser, og deres plads i mesterskabsspillet har ikke gjort udstillingsvinduet dårligere for holdets spillere.

Esbjerg har dog ikke planlagt at sælge ud af hele holdet til sommer.

- Vi har spillet en god sæson, og det gør ikke vores spillere mindre attraktive, siger sportschef Jimmi Nagel Jacobsen til bold.dk.

- Vi er ikke i en situation, hvor vi partout skal sælge ud, men hvis der kommer et godt bud på en spiller, og det er en god mulighed for ham og os, så finder vi ud af det.

Ét af de oplagte salgsemner til sommer kunne være målmand Jeppe Højbjerg, men det er ikke holdets eneste salgbare spiller, mener sportschefen.

- Jeg synes mere eller mindre, at hele vores startopstilling er et oplagt salgsemne, hvis man måske lige ser bort fra de ældre herrer som Halsti og Austin og måske Jesper Lauridsen.

- Selv Joni Kauko, der jo ikke er så ung længere, har præsteret fantastisk godt, så det er svært at pege på spillere, der ikke er salgsemner.

- Men selvfølgelig har Højbjerg gennem hele sæsonen vist, at han er en rigtig dygtig målmand for os, og han har leveret det niveau, vi har forventet af ham.

Esbjerg har udover Jeppe Højbjerg de to unge målmænd Mads Klikkenborg og Lasse Mikkelsen i truppen, men det er ikke umiddelbart dér, klubben kigger efter forstærkning.

- Det kommer an på, hvordan kabalen går op. Højbjerg er vores klare førstemålmand, og hvis han pludselig er væk, må vi forholde os til det og se, om der ikke skal en ny ind.

- Men at have to klare førstemålmænd i truppen er heller ikke altid det mest optimale, siger Nagel.

Offensive forstærkninger ønskes

Esbjerg siger til sommer farvel til offensivspillere som Carlo Holse, Adnane Tighadouini og Brent McGrath, mens Yuri Yakovenkos situation endnu er uafklaret.

Derfor kigger Esbjerg efter offensive forstærkninger til sommer.

- Lige nu er vi tyndest besat i offensiven, eftersom to lejeaftaler udløber, og det stadig er uafklaret med én af vores angribere (Yuri Yakovenko, red.), så det er meget der, jeg har mit fokus pt, siger Jimmi Nagel, der helst vil undgå lejeaftaler:

- Vi hentede nogle spillere på lejeaftaler, fordi det så rigtigt ud på det tidspunkt, men vi vil selvfølgelig helst have spillere, der er kontraktligt forpligtet til Esbjerg i flere år frem.

- Vi synes, vi har den stamme af rutine, vi behøver på holdet, og derfor er det primært spillere i den lidt yngre ende, vi holder øje med i øjeblikket, siger sportschefen.

Esbjerg møder søndag FC København, og kampen sparkes i gang klokken 18.00.

Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren
Onsdag 26. juni
Tirsdag 25. juni