Luk

Esbjerg og Horsens delte i første bundduel

| Superligaen | 29 kommentarer
Esbjerg og Horsens delte i første bundduel
Foto: Getty Images

I den første af to afgørende nedrykningskampe fik Horsens 1-1 med fra Esbjerg efter først at have været foran 1-0.

Det bliver enten Esbjerg eller AC Horsens, som må tage den direkte billet ned i 1. division efter denne sæson. Hvem af de to, det skal være, skal afgøres over to kampe.

Her lagde Esbjerg græs til første møde lørdag. Værterne satsede blandet andet på Anders Dreyer og Mads Hvilsom i stedet for Awer Mabil og Jacob Lungi Sørensen, mens Delphin Tshiembe blev kastet for løverne for Horsens, da Lasse Kryger udgik under opvarmningen.

Netop Tshiembe var tæt på at give Den Gule Fare en drømmestart. Hans hovedstød blev dog vippet over mål af Jeppe Højbjerg.

I den anden ende forsøgte Anders Dreyer sig kort efter, men her var Steve Clarke også på plads i reddede til hjørne.

Hos hjemmeholdet var især Mads Hvilsom aktiv og synlig i første halvleg. Et mål blev annulleret og flere gode forsøg reddet eller sendt forbi mål. Det blev pludselig straffet.

Esbjerg-forsvaret så passivt til, da et indlæg kom ind i feltet. Delphin Tshiembe satte en fod på, og via en afretning gik kuglen i mål til 1-0.

Det var Hvilsom lige ved at få udlignet lige efter, men hans header var lige på målmand Clarks ben. 1-0 til Horsens ved pausetid.

Med en halv time tilbage var der alletiders chance for Horsens for at øge føringen. Finnbogason blev sendt på en friløber, men Marco Lund leverede et eminent forsvarsarbejde og fik tacklet islændingen.

Kort efter kom der så hul på bylden for Esbjerg. Steve Clarke boksede ikke langt nok væk på indlæg, en returbold havnede hos Robin Söder, og svenskeren sendte bolden i mål. Udligning til 1-1.

Det resultat blev der ikke pillet mere ved i resten af kampen. Horsens fik et vigtigt udebanemål, men meget står stadig åbenbart, før den afgørende returkamp i Horsens om en uge.

Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Lund

29 kommentarer

EfB 1924 20:25          
Det var dog elendigt.
firealarm 20:25          
Mange tak Tykgaard!
LH6000 20:25          
Er skuffet over tilskuertallene til de her playoff kampe. Lørdag er Danmarks største TV aften, fordi det netop er en friaften for rigtigt mange mennesker. Så der burde simpelthen komme flere til sådan en vigtig kamp om klubbernes overlevelse i Superligaen.

Horsens fans har fået betalt transport, billet, mad og drikke til dagens kamp og de kommer 100 max. De vidste allerede ved 3-0 nederlag i Viborg at det med høj sandsynlighed at det var på dette tidspunkt, i aften at man skulle spille.

Hvor er alle de mange ACH fans blevet af der lavede en fantastisk stemning i Haderslev for 4 år siden, da man også spillede om nedrykning imod SønderjyskE?
BD 20:26          
Matchbold Horsens.

Når man har et hjørnespark i overtiden, og størstedelen af ens hold står klar i feltet, så burde man kraftedeme formå at løfte bolden ind til dem. Men nej, i stedet fucker man det op og giver Horsens en kontra. Hovedrystende elendigt. Hvilsom var meget dygtig til at komme frem til muligheder, men misbruger tre enorme chancer. Horsens ville ikke det store, men det havde de så alligevel succes med..

Suk..
Dumbeldore 20:35          
AC Horsens´ fans er blevet skræmt væk med dårligt spil og pessimisme. Ingen tror på det, og de(vi) gider ikke betale 100kr eller mere for at se dem få tæv af alt og alle...
Kirch 20:39          
Man kan skifte konen, bilen, garderoben, jobbet osv. ud, hvis de skuffer een eller man har været træt af dem igennem en længere periode... hvorfor er det ikke sådan med fodboldhold?!... for helvede EfB...
Mandag 22. juli