Luk

Esbjerg rejste sig med kneben hjemmesejr

| 1. Division | 3 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - HB Køge 1-0
1. Division Oprykningsspil
56' 1-0 Pyry Soiri

Esbjerg kom torsdag tilbage på sporet med en 1-0-sejr over HB Køge, og vestjyderne holdt på den måde liv i oprykningshåbet.

Efter ét point i de seneste tre kampe havde Esbjerg i den grad mistet terræn til Silkeborg og Viborg i toppen af 1. division, hvorfor vestjyderne var tvunget til sejr torsdag aften.

Her kom formsvage HB Køge på besøg på Blue Water Arena, og gæsterne var tæt på en tidlig chokstart.

Allerede i det femte minut forsøgte Effiong Nsungusi sig efter et hjørnespark, men HB Køge-spillerens hovedstød gik lige forbi.

I kampens indledning var Kjartan Finnbogason en del involveret og kom til en god chance efter et kvarter, hvor den tilbagevendte islænding dog blev vinket offside.

Herefter blev første halvleg en jævn og meget chancefattig affære, så det var stadig 0-0, da anden halvleg blev fløjtet i gang.

Hjørnespark blev afgørende

Esbjerg appellerede for et straffespark efter godt 50 minutter, da Mads Larsen blev nedlagt af Eddi Gomes, men kampens dommer var uenig og vinkede afværgende.

De vestjyske fans fik dog noget at juble over i det 56. minut, hvor et hjørnespark blev headet videre til Kjartan Finnbogason, som fandt en helt fri Pyry Soiri, der uden problemer sendte bolden i nettet.

Umiddelbart efter Esbjergs mål kom HB Køge til en gigantisk mulighed i den anden ende, men værterne fik blokeret.

20 minutter før tid var sjællænderne igen nærgående. Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet fandt dog en fin redning frem på Jubril Adedejis forsøg.

Kjartan Finnbogason forlod banen 12 minutter før tid, hvor Yuri Yakovenko kom ind i stedet, og ukraineren burde have fordoblet Esbjergs føring minuttet efter, men ramte ydersiden af stolpen efter godt forarbejde af Jakob Ankersen.

HB Køge havde optræk til gode muligheder i kampens afslutning, men det lykkedes aldrig at udligne, så Esbjerg holdt hjem.

Med sejren har Esbjerg fire point op til Silkeborg og yderligere fire til Viborg. Begge har en kamp i hånden.


Af Martin Schmidt
Søndag 16. maj