Luk

Esbjerg spændte ben for AC Horsens

| Superligaen | 40 kommentarer
Esbjerg spændte ben for AC Horsens
Foto: Getty Images

Esbjerg vandt lørdag 3-1 ude over AC Horsens og forhindrede dermed Horsens i at rykke forbi OB i tabellen af nedrykningsspillets pulje 1.

AC Horsens hentede for nyligt en vigtig sejr i Superligaens nedrykningsspil pulje 1, da holdet slog Esbjerg på udebane.

Lørdag mødtes de to hold igen, denne gang i Horsens, og her kunne AC Horsens med en sejr overhale OB på andenpladsen i tabellen, mens Esbjerg før kampen vidste, at der skal spilles playoff om at undgå nedrykning om nogle uger.

Der blev fightet godt fra begge sider fra første fløjt, men de store chancer lod i første omgang vente på sig.

Efter 20 minutter kom Esbjerg dog i spidsen ved midtbanetalentet Anders Dreyer, som tidligere på ugen forlængede sin kontrakt.

Dreyer modtog bolden i højre side af feltet, trak ind i banen og hamrede til kuglen, og her kunne Horsens-keeper Steve Clark ikke holde det gode spark ude – 1-0 til Esbjerg.

AC Horsens var skidt kørende, og Esbjerg virkede længe til at være tættere på 2-0 end at indkassere en udligning.

Sådan skulle det dog ikke gå, for kort før pausen fik Thomas Kortegaard udlignet.

Efter et hjørnespark røg bolden ned til Kortegaard, som flugtede til læderet og kunne se den gå fladt i nettet mellem venner og fjender til 1-1, som også var stillingen ved pausen.

Efter ti minutters spil kom Jeppe Andersen til en stor mulighed. Efter en fejl i Horsens-forsvaret lå bolden pludselig for fødderne af Andersen inde i feltet, men midtbanespilleren sparkede over mål.

Spillet var ikke sprudlende, men begge hold formåede alligevel at have optræk til gode chancer flere gange, og 20 minutter før tid sparkede Hallur Hansson tæt forbi Esbjerg-målet.

Det begyndte at lugte af en pointdeling, men så slog Esbjerg til. Mads Hvilsom førte bolden frem i højre side og sendte den til sidst ind foran mål, hvor Konstatinos Tsimikas dukkede op og sendte bolden i nettet til 2-1.

I kampens overtid lukkede Esbjerg-topscorer Robin Söder endegyldigt kampen, da han hamrede bolden op i krydset med et fremragende spark til 3-1.

Med sejren holder Esbjerg liv i håbet om at tage AC Horsens' tredjeplads i nedrykningsspillets pulje 1, mens OB kan trække fra Horsens på andenpladsen, hvis holdet vinder søndag over Randers FC.

Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr
Tirsdag 16. juli