Luk

Espanyol videre i EL efter storsejr i topopgør

| Europa League | 0 kommentarer

Espanyol kunne efter to udvisninger til Ludogorets sætte en storsejr på 6-0 på tavlen i Europa League torsdag aften, og dermed kvalifikation til 1/16-finalerne.

Espanyol tog torsdag aften imod overraskelsen i gruppe H i Europa League, bulgarske Ludogorets, til et topopgør i gruppen, der også tæller Ferencvaros og CSKA Moskva.

Topopgør eller ej, så kørte spanierne fra kampens start lige hen over udeholdet.

Efter fire minutter gjorde Oscar Melendo det til 1-0, da han fik tæmmet et hårdt indlæg og med et hurtigt fodskifte bragte sig i position til en afslutning.

Ludogorets var lige lukt på vej ud i noget møg, da Rafael Forster efter 12 minutter fik direkte rødt for en nødbremse, og få minutter senere stod der da også 2-0 til Espanyol, da Lluis Marmol på bagerste stolpe headede et hjørnespark i kassen.

Ludogorets fik endnu en spiller udvist, da Jacek Goralski måtte forlade banen med to gule kort inden første halvleg var færdig, den anden advarsel for at begå straffespark.

Matias Vargas eksekverede til 3-0 for hjemmeholdet, der derefter kunne se frem til en anden halvleg mod ni mand.

Kort tid efter pausen blev det også 4-0, da Victor Campuzano Bonilla blev spillet fri i feltet af et vip fra Oscar Melendo og tørt sparkede bolden ind.

De hårdt pressede Ludogorets-spillere holdt derefter hjemmeholdet stangen i tyve minutter, inden målene igen rullede ind.

Adria Pedrosa og Facundo Ferreyra gjorde det inden for få minutter til 5-0 og 6-0, 

I samme gruppe spillede Ferencvaros og CSKA Moskva 0-0, hvilket betyder, at Espanyol er videre fra gruppen, da de ikke kan hentes af både Ludogorets og Ferencvaros, som skal mødes indbyrdes. 


Af Thor Carlskov
Onsdag 20. november
Tirsdag 19. november