Luk

Eto'o raser: Afrikanere er ikke respekterede

| bold.nyt | 28 kommentarer
Eto'o raser: Afrikanere er ikke respekterede
Foto: Getty Images

Infoboks

Den nu forhenværende fodboldspiller Samuel Eto'o mener, at afrikanske spillere ikke er respekteret, og at det vil komme til udtryk, når Ballon d'Or skal uddeles.

Samuel Eto'o afsluttede forleden endegyldigt sin karriere, og nu langer han lussinger ud.

Camerouneren, som må betragtes som en af de bedste spillere nogensinde fra det afrikanske kontinent, mener, at afrikanere bliver negligeret i fodboldverdenen.

- Vi er ikke respekterede. Det er fakta. Jeg håber, jeg tager fejl, men når den næste Ballon d'Or bliver uddelt, så bliver det hverken Sadio Mané eller Mohamed Salah, der vinder, siger Eto'o ifølge kingfut.com til RFI.

- Der er ingen forklaring på, at de tre topscorer fra Premier League i sidste sæson Mané, Salah eller Pierre-Emerick Aubameyang ikke en gang ender i top fem (i Ballon d'Or-afstemning, red.)

- Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er begge meget stærke, men hvem vandt Champions League? Det gjorde Mané og Salah, siger Samuel Eto'o.

Ballon d'Or uddeles til december af det store franske medie France Football.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

27 kommentarer

Fodboldtilskuer00 16:11          
Mané kunne sagtens være at finde på top 5.

Det er dog svært at se hvem der har kunne været klar vinder fra kontinentet Afrika de her senere år, Eto´o selv valgte penge i hans Russiske klub som han skiftede til.

Yaya Toure kunne have været en i hans prime hos City men ellers ikke det store kandidater, ret tit er det også hvordan landsholdet for den pågældende spiller såsom Modric som spiller ind.

Der har de afrikanske hold ikke rigtigt præsteret på VM især.
Gudsbenådet Gøgler 16:19          
Det kommer vel inden længe. Det er der, vi er på vej hen. En afrikansk spiller skal vinde prisen, fordi han er afrikaner. Ikke fordi han er den bedste, men fordi han er afrikaner. Vi skal være inkluderende, omfavne mangfoldigheden, vifte med regnbue-flaget og alt det der jazz.
MesutCazorla 16:31          
Der er ingen forklaring på, at de tre topscorer fra Premier League i sidste sæson Mané, Salah eller Pierre-Emerick Aubameyang ikke en gang ender i top fem (i Ballon d´Or-afstemning, red.)

Når nu Eto´o eksempelvis nævner Aubameyang - og i det hele taget bare argumenterer ud fra en topscorerliste - så viser det også, hvor ensporet han er i sin vurdering af den/de bedste. Pierre var, rigtigt nok, temmelig skarp og delt topscorer, men hvis man ser på det bredere billede, så er der alt for mange kampe for os, hvor han næsten ikke er med spillemæssigt, og egentlig kun byder ind med én eller to nævneværdige aktioner, som så resulterer i et mål. 22 mål ligamål, er ikke i sig selv kvalificerende til en top 5 i verden, så der skal kunne bydes ind med betydeligt mere end bare mål. Her mangler en spiller som Aubameyang lidt.
BrevPosten 16:36          
Gudsbenådet Gøgler
Ballon d´or vinderen afgøres altid på en kombination af hvem der er bedst og hvem der er bedst branded. Og Eto´o har fuldkommen ret, der er et andet syn på afrikanske spillere.
undiable 16:37          
Det kommer vel ingen længe. Det er der, vi er på vej hen. En afrikansk spiller skal vinde prisen, fordi han er afrikaner. Ikke fordi han er den bedste, men fordi han er afrikaner. Vi skal være inkluderende, omfavne mangfoldigheden, vifte med regnbue-flaget og alt det der jazz.
*Facepalm*
Nemt 16:43          
Der er meget racisme i dagens fodbold, det her er i min optik ikke en af dem
Michael Collins 16:52          
Åh noget klynk
Onsdag 18. september
Tirsdag 17. september