Luk

EU: Super League er ikke vores ansvar

| bold.nyt | 75 kommentarer

EU-kommissionens vicepræsident, Margaritis Schinas, afviser, at EU kan gøre noget ved planerne om en europæisk Super League.

Siden søndag eftermiddag har mange budt ind med meninger om 12 europæiske storklubbers plan om at etablere en europæisk Super League.

UEFA og FIFA har talt kraftigt imod planerne, der er en pendant til UEFA's Champions League, og de har fortalt, at man vil bekæmpe planerne – blandt andet ved at udelukke spillere fra landshold og klubber fra turneringer.

Tirsdag er EU så blevet bragt på banen, da vicepræsident i EU-kommissionen, Margaritis Schinas, er blevet spurgt, om EU har en rolle at spille. Det er dog ikke tilfældet.

- Dette er ikke en del af kommissionens ansvar. Europa har i mange år anerkendt forbundenes og UEFA's ret til at træffe selvstændige beslutninger. Det er dem, der må finde løsninger på dette problem, siger han til italienske Il Messaggero.

Schinas gjorde dog sin holdning klar på Twitter mandag.

- Vi må forsvare en værdibåren europæisk model for sport, som er baseret på diversitet og inklusion. Der er ikke nogen mulighed for at reservere det for de få rige og magtfulde klubber, som vil gå imod alt, som foreninger står for: Nationale ligaer, op- og nedrykning og støtte til græsrodsfodbold.

- Universalitet, inklusion og mangfoldighed er nøgleelementer i europæisk sport og den europæiske livsstil.


Af Jonas Dalgård

75 kommentarer

Dannyvilla91 12:13          
Hvis der er en ting, som kan kommer ind under EU, så er det hvis de 12 klubber indgiver en klage, om at UEFA og co. driver konkurrenceforvridende forretning..
Bolabrazil 12:15          
If you are not a part of the solution, you are a part of the problem!
Orlaj 12:16          
Hvad skulle de også kunne gøre.. Slap nu af. Ja super dårligt stil af de klubber. Men de gør altså ikke noget strafbart
Kenken 12:17          
Dannyvilla

Jeg synes mere det ligner det er de 12 klubber der driver konkurrence forvridende virksomhed når de ønsker en lukket liga hvor det ikke er sportsligt kvalificering der driver sporten
Aussie 12:19          
å er det hvis de 12 klubber indgiver en klage, om at UEFA og co. driver konkurrenceforvridende forretning
Du kan også vende den rundt! De 12 klubber kan komme på kant med monopol-lovgivningen med en lukket liga, såfremt den bliver for finansielt dominerende...

Hvis jeg ikke tager fejl, har de lukkede amerikanske franchise ligaer fået undtagelser fra Monopol-lovgivningen i USA, for at deres forretningsmodeller er lovlige. Tvivler stærkt på at EU´s konkurrencemyndigheder, der ikke har samme histore med lukkede sportsligaer, vil give lignende undtagelser...
Dannyvilla91 12:20          
Kenken,

Hvad er konkurrenceforvridende i denne henseende? Alle må da oprette en privatturning, ligesom alle må oprette et privat selskab.. Det er UEFA og co., der bruger deres monopolmagt til at afskrække konkurrence.
Slettet(262034210205) 12:20          
Det er jo det glade vanvid det her. Der er gået fuldstændigt selvsving i det her. EU skulle kunne gøre noget?? Hvad blive det næste, FN og NATO bør sende fredsbevarende styrker til UEFAs hovedekvarter?

Nu må hysteriet stoppe! REALITY check:

1: Nogle private firmaer der er en del af underholdnings industrien, har besluttet sig for at finde en måde til at tjene flere penge, og beskytte deres firmaer bedre på.

2: Dem der sidder tungt på monopolet i den del af underholdnings branchen og som har tjent milliarder på det koncept i mange mange år, er "meget overraskende" imod at de skal miste deres monopol.

3: Derfor har de sat hele deres propaganda maskineri igang for at beskytte det monopol.

4: Det er fodbold og dermed underholdning idag, og derfor sortere det jo ikke under offentlige instanser, men derimod under de mennesker der interesserer sig for fodbold. Lad være med at følge de klubber du er uenig i (Eller lad være med at støtte de forbund der er ligeglade med menneskerettigheder og gerne vil til VM i Qatar), eller bare generelt undlad at støtte de ting du er imod som fan. Hvis der er nok der trækker deres støtte til de klubber, så stopper det, fordi det er deres grundlag, og da det er firmaer er det eneste de bekymrer sig om: PROFIT! Ingn fans=Ingen profit!
Søndag 16. maj