Luk

Everton er videre - Cardiff skuffede fælt

| FA Cup | 0 kommentarer

Everton scorede to hurtige mål og vandt med 2-1 over Lincoln City i FA Cuppen. Cardiff tabte med 1-0 til Gillingham fra League One og er ude af turneringen.

Everton var på en overkommelig opgave, da klubben lørdag eftermiddag tog imod Lincoln City i FA Cuppen.

Gæsterne gør sig nemlig i den fjerdebedste række til daglig, og dermed var Everton mere eller mindre tvunget til at hive en sejr i land.

Everton kom endda med flere af sine normale startere, og efter 12 minutter gik da der da også hul på bylden.

Leighton Baines, som havde fået chancen i stedet for brandvarme Lucas Digne, lagde bolden frem mod Ademola Lookman, der på fornem vis headede bolden i kassen til 1-0.

Bare to minutter senere var Everton på pletten igen. Gylfi Sigurdsson, Dominic Calvert-Lewin og Bernard kombinerede, inden sidstnævnte tippede bolden over Lincoln-keeperen til 2-0.

Lincoln bed dog også fra sig. Efter 28 minutter lykkedes det de undertippede gæster at bringe spænding ind i kampen. Everton fik ikke clearet efter et hjørnespark, og så scorede Michael Bostwick til 2-1.

I anden halvleg var Gylfi Sigurdsson den, der kom tættest på at score, men Josh Vickers i Lincoln-målet afværgede.

Det blev aldrig til flere mål, og derfor blev de to gyldne minutter i kampens begyndelse altså afgørende for udfaldet - Everton vandt 2-1.

Andetsteds fik vi en lille sensation, da League One-klubben Gillingham slog Premier League-klubben Cardiff ud. Elliott List scorede efter 81 minutter og sørgede dermed for en 1-0-sejr og sensationen.

Danskerklubben Brentford vandt med 1-0 over Oxford United og gik dermed videre. Målet faldt sent i kampen på et straffespark, som Neal Maupay eksekverede. Cheftræner Thomas Frank havde to danskere, Luka Racic og Mads Bech, med i truppen, men ingen af dem spillede.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Lørdag 23. januar
Fredag 22. januar