Luk

Everton sejrede over Arsenal i drama

| Premier League | 49 kommentarer

Infoboks

Everton - Arsenal 2-1
Premier League
45' 0-1 Martin Ødegaard
79' 1-1 Richarlison
90' 2-1 Demarai Gray

Det var en kamp med mere intensitet end æstetik, da Everton hjemme slog Arsenal 2-1. Demarai Gray blev matchvinder med et brag af en overtidskasse.

Everton tog mandag aften hjemme mod Arsenal i aftenens Premier League-opgør.

Hjemmeholdet med Rafa Benitez i spidsen havde inden kampen været inde i en forfærdelig stime, hvor holdet ikke havde vundet i de seneste otte Premier League-opgør.

Arsenal havde Granit Xhaka med i startopstillingen efter at have ude været ude med en skade siden slutningen af september.

Kampen startede ud med en god portion intensitet og fysiske dueller, mens de store chancer lod vente på sig. Everton startede ud med at have mest boldbesiddelse, uden at det dog for alvor blev farligt.

Efter 12 minutter faldt kampens første afslutning da Evertons Demarai Gray forsøgte sig efter en god dribletur, men afslutningen røg pænt over Aaron Ramsdales mål.

Evertons Abdoulaye Doucoure kom efter 26 minutter frem til et relativt frit skud i Arsenals felt efter en opspilsfejl, men franskmanden fik et forfærdeligt træf på bolden, der trillede forbi målet.

Kampens dommer, Mike Dean, var i det 28. minut ude til et VAR-tjek for et muligt rødt kort, da Evertons Ben Godfrey plantede foden i Arsenals Takehiro Tomoyasus ansigt. Dean vurderede dog, at stemplingen var uforsætlig, og derfor forblev dommerens hånd kortløs.

Nettet blafrede efter 43 minutter bag Aaron Ramsdale i Arsenal-målet. Et frispark fra Andros Townsend endte i panden på Richarlison, der flot headede bolden ind bag Ramsdale. Målet blev dog annulleret for en snæver offside, efter Mike Dean var ude at kigge på VAR-billederne.

I første halvlegs absolutte overtid var det i stedet Martin Ødegaard, der kunne bringe gæsterne foran. Et fint opspil endte i et fremragende indlæg, der fandt vej til en fri Ødegaards kælne venstre inderside, der sikkert dirigerede bolden i nettet til en lidet fortjent 1-0-føring til gæsterne.

Alle gode gange tre for Richarlison

Arsenal startede godt ud i anden halvleg og var meget på bolden mod et Everton-hold, der virkede apatiske og modløse efter det sene føringsmål til gæsterne. Det blev dog ikke til de store chancer i halvlegens indledning.

Efter 57 minutter jublede hjemmepublikummet på Goodison Park, da Richarlison blev spillet fri og sendte bolden ind bag Ramsdale. Igen blev scoringen dog underkendt for offside, om end kendelsen denne gang var yderst marginal.

Anden halvleg var, præcis som første, ej just kendetegnet ved smukt fodbold, men snarere af en masse tacklinger, spilstop og fejlslagne afleveringer. Everton forsøgte at lægge spillet længere op på banen og få lagt et tryk, uden at det førte de store chancer med sig.

Men i det 79. minut skete det så endelig for hjemmeholdet. Og alle gode gange tre, fristes man til at sige, for igen var det Richarlison, der headede bolden i kassen, efter Demarai Grays fine afslutning ramte overlæggeren og gav en målgivende ripost. Denne gang var der ikke skyggen af offside, og dermed var udligningen en realitet.

I det 83. minut headede Arsenals Nketiah bolden på stolpen i en situation, hvor det nærmest var sværere at brænde end at score for den unge angriber. Men ind kom bolden forunderligt nok ikke.

Det gjorde bolden til gengæld i det 92. minut, hvor hjemmeholdets Demarai Gray tog chancen fra distancen og bankede bolden via indersiden af stolpen ind bag en sagesløs Ramsdale til et fantastisk mål og flotte jubelscener fra Goodison Park.

I det 95. minut var den tidligere Arsenal-spiller, Alex Iwobi, meget tæt på at lukke kampen, men Ramsdale reddede den frie afslutning.

Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang var i kampens sidste sekund yderst tæt på at udligne, men den slatne afslutning gik pænt forbi stolpen.

Dermed endte det 2-1 i en kamp, der måske nok var blottet for billedskønt fodbold, men til gengæld var rigt på drama, fysik og intensitet.

Med resultatet ligger hjemmeholdet nu på 12.- pladsen i Premier League. Arsenal indtager Premier Leagues syvendeplads, et point efter Manchester United på sjettepladsen.


Af Peder Carlsen

49 kommentarer

Dodge 22:58          
Arsenals mentalitet er som et bundhold. Hvor er det ulideligt at glo på.
Vamosdk 22:58          
Mike Dean stjæler showet igen…
Miraaa123 22:58          
Gå tilbage til mit indlæg efter Liverpool kampen. Så mange tog let på det nederlag, og sagde det ok, for det er en del af processen. Jeg sagde vi formentligt taber mod United og Everton, og ender som nr 7/8 når sæsonen er omme. Jeg sagde at det kommer til at vise om vi har rykket os under Arteta. Og det har vi ikke.
Han har været her i 2 år meget snart. Brugt 2 milliarder kr. Stort set hele start 11eren er hans. Og vi er ligesom han overtog os. Nr 7/8.
Hvis folk stadig tror på ham, så er i ikke ægte Arsenal fans. For i vægter en manager over klubben.

Jeg er ikke overrasket over at United og Everton var i dårlige stimer, men at de blev vendt mod os. Det er standard.

Partey og Odegaard er simpelthen så bund elendige midtbane spillere at det gør helt ondt.

Og som jeg sjovt nok os skrev i en tråd om at Arsenal arbejdede på en ny kontrakt til Lacazette, sagde jeg "stop med at belønne spillere for 2 gode kampe. Om 4-5 kampe er han piv ringe igen.". Og ja. Det var desværre fuldkommen korrekt.
Jeg er en negativ fan generelt, men jeg har jo set det hele så mange gange. Og jeg gider snart ikke mere.
Man ved hvad det ender med, hver gang.

(Ja skrev det her i over tiden og pastede det ind da artiklen kom op)
Martinbv96 22:58          
Auba, den sidste chance, må du ikke brænde!
aloevgaard 23:00          
Gal et hug til sidst af Gray! Og fortjent nok. Arsenal fedtspillene sig med en 1-0 føring og gik jo ikke efter 2-0.
MUGGU 23:00          
Nu må Artetas snor godt nok snart kappes , kan ikke sætte holdet op , tiki taka virker bare ikke spil dog for satan mere direkte de er jo helt ufarlige, han skal væk 18 måneder og holdet er næsten ringere end før han overtog.
Drondomingo 23:00          
Den ringeste centrale midtbane i Premier League må da findes i Arsenal.
Mandag 17. januar