Luk

Everton skuffede på ny mod trængte Burnley

| Premier League | 4 kommentarer

Infoboks

Burnley - Everton 1-1
Premier League
3' 1-0 Robert Brady
45' 1-1 Dominic Calvert-Lewin

Everton fik 1-1 på udebane mod Burnley, og nu har Carlo Ancelottis tropper kun hentet fem point i de sidste syv kampe. Dominic Calvert-Lewin og Robbie Brady scorede.

Everton fik en strålende start på sæsonen, men siden 17. oktober var det blot blevet til en Premier League-sejr i de seneste seks kampe.

Den stime kunne Carlo Ancelottis mandskab rette op på lørdag, da man gæstede bundholdet Burnley, som inden kampen var noteret for blot fem point i ni kampe.

Men det gik ikke efter planen for Ancelotti og co., som efter kun tre minutter kunne se Burnleys Robbie Brady hamre et fladt langskud i kassen uden for Jordan Pickfords rækkevidde, og så var Burnley på 1-0.

Everton var efterfølgende tæt på en hurtig udligning ved brandfarlige Dominic Calvert-Lewin, som kom først på et indlæg og styrede sin afslutning mod mål, men Nick Pope reddede flot i målet.

Midt i første halvleg blev Everton tvunget ud i et systemskifte, da wingbacken Fabien Delph måtte lade sig udskifte med en skade. Han blev erstattet af Andre Gomes, og det skulle blive godt for Everton, som fik mere held med at kontrollere kampen på bolden.

Evertons Alex Iwobi var særligt velspillende, og det var ham, som var kilde til mest uro hos Burnley.

Ud af det blå skulle Burnley have øget til 2-0, da Chris Wood løb alene mod mål, men Pickford var vågen og reddede flot i målet.

Derfor kunne Everton udligne kort før pausen, da Richarlison blev sendt mod baglinjen. Han sendte et fladt indlæg ind til Calvert-Lewin, som på den bedste angriber-vis dirigerede bolden flot i mål til 1-1.

Efter pausen stod der Everton på det meste, men favoritterne sløsede i de afgørende aktioner, og derfor havde Ancelottis mandskab svært ved at komme frem til yderligere store muligheder.

Samtidig begyndte Burnley at vise tænder og var særligt farlige på dødbolde, men også værterne manglede det sidste.

Begge hold havde til allersidst store muligheder, men Pickford og Pope gjorde hvad de skulle, og så delte de to hold endeligt med 1-1.


Af Jonas Dalgård
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar