Luk

Everton vandt - Newcastle smed sejren til slut

| Premier League | 3 kommentarer

Everton hentede lørdag eftermiddag en 2-0-sejr på udebane mod Brighton i Premier League, mens Newcastle spillede 2-2 med Southampton efter to mål i overtiden.

Brighton havde fået en god start på sæsonen i Premier League, hvor det i de to første runder var blevet til sejre over Burnley og Brighton.

Everton havde vundet over Southampton i første runde, mens det i seneste kamp blev til 2-2 mod Leeds.

Lørdag stod de to hold over for hinanden, og hjemmeholdet fra Brighton tog hurtigt kontrol over kampen, hvor de fik sat sig tungt på boldbesiddelsen.

Men selvom hjemmeholdet havde bolden mest, så var der langt mellem chancerne.

Faktisk blev Brighton ikke noteret for et eneste skud inden for målrammen i de første 45 minutter.

Det gjorde Everton til gengæld, og den første store chance kom efter knap en halv time, da Andros Townsend sendte et forsøg afsted mod nederste højre målhjørne, men Robert Sanchez i Brighton-målet var på plads med en glimrende redning.

Kort før pausen fik Everton en ny mulighed, da Demarai Gray lavede et fornemt solomål, hvor han løb ind i Brighton-feltets venstre side, inden han lagde bolden fladt over i det modsatte hjørne til 1-0.

Det blev også pausestillingen, hvorfor Brighton måtte på jagt efter en scoring i anden halvleg.

Og hjemmeholdet forsøgte fra halvlegens start at komme tilbage i kampen, hvilket gav et overtal i både spil og chancer til Brighton.

Men på trods af hjemmeholdets spillemæssige overtag, så var det alligevel Everton, der først kom på tavlen efter pausen.

For efter 57 minutter begik Joel Veltman et straffespark, som Dominic Calvert-Lewin tog sig af.

Og Calvert-Lewin satte bolden så langt ud i venstre side af målet, at Robert Sanchez ikke kunne holde Everton fra en 2-0-scoring.

I resten af halvlegen var Brighton fortsat mest på bolden, men hjemmeholdet fik ikke udnyttet overtaget til at komme på tavlen, hvorfor Everton tog en 2-0-sejr på udebane.

Dermed er Everton nu noteret for syv point efter de første tre kampe, mens Brighton fortsat har seks point.

Newcastle og Southampton delte

Andetsteds var Newcastle og Southampton i aktion mod hinanden.

Her var det Southampton der startede kampen bedst, og i hele første halvleg var udeholdet klart dominerende.

Flere gange var der fine muligheder til Moussa Djenepo, mens også hjemmeholdets Callum Wilson og Allan Saint-Maximin viste prøver på deres offensive kvaliteter.

Ingen af holdene formåede dog at score inden pausen, hvorfor der stadig stod 0-0 på måltavlen fra anden halvlegs start.

Her skulle der gå fem minutter, inden Moussa Djenepo igen var tæt på med et forsøg, men præcisionen manglede.

Det gjorde den til gengæld ikke for hjemmeholdets Callum Wilson, der kunne se en lang bold blive slået over bagerst i feltet til Jacob Murphy, som headede bolden ind midt for mål, hvor Wilson kunne sætte hovedet på og gøre det til 1-0.

Newcastles føring holdt i små 20 minutter, inden Southamptons Mohamed Elyounoussi modtog et indlæg fra indskiftede Nathan Redmond på venstrekanten, som han i to forsøg fik skrabet over målstregen til 1-1.

Så lignede det længe, at de to hold skulle ende med ét point hver, men i overtiden kom Newcastle igen foran, da Allan Saint-Maximin stod det rette sted i feltet, efter en dårlig clearing fra udeholdets defensiv, og så stod det 2-1 til hjemmeholdet.

Det blev dog ikke til en Newcastle-sejr for i seks minutters overtid blev Southampton tildelt et straffespark, som James Ward-Prowse tog sig af.

Og straffesparket blev sparket uden for Frederick Woodmans rækkevidde, hvorfor slutresultatet 2-2 var en realitet.

Dermed er Newcastle fortsat uden sejr i denne sæson, hvor de nu har fået ét point i tre kampe. Southampton står noteret for to point.


Af Krister Olsen
Tirsdag 19. oktober
Mandag 18. oktober