Luk

Evertons drøm om Europa led et knæk

| Premier League | 7 kommentarer

Infoboks

Aston Villa - Everton 0-0
Premier League

Everton missede torsdag aften vigtige point i deres jagt på europæisk fodbold, da de spillede 0-0 med Aston Villa i Premier League, hvor sidstnævnte var bedst.

Torsdag aften fik Aston Villa og Everton endelig mulighed for at møde hinanden, efter opgøret i første omgang blev udsat grundet coronasmitte hos Villa-klubben tilbage i januar, hvor kampen skulle have været spillet.

Gæsterne fra Everton havde vigtige point på spil, da de med en sejr kunne spille sig op ved siden af West Ham på femtepladsen og dermed være med i kampen om de europæiske pladser.

Det var dog ikke nemt for Carlo Ancelottis mandskab, da hjemmeholdet sad på spillet. Det var derfor også Aston Villa, som kom frem til den første store mulighed i opgøret.

Efter 18 minutter blev der sendt et indlæg ind til Tyrone Mings, som steg til vejrs og headede bolden mod mål, men Mings' forsøg røg forbi den ene opstander.

Everton havde gennem opgøret store problemer med at spille sig frem til chancer, da de ikke kunne få deres eget spil til at fungere. Villa manglede til gengæld skarpheden, da de ikke formåede at udnytte et hav af hjørnespark.

Det skal dog ikke lyde som om, at Everton ikke havde noget at skyde med. De forsøgte i starten af anden halvleg at få føringsmålet, men Emiliano Martinez var vågen inde i Villa-buret og afviste de chancer, der nu skulle komme.

Jo længere vi kom hen i opgøret, jo mere så det ud som om, at gæsterne fra Everton var tilfreds med det ene point, da de stod kompakt i bagkæderne og valgte sjældent at true den anden vej.

Men i sidste ende formåede Everton endelig at vise sig godt frem, hvor der tre minutter før tid blev slået et indlæg mod bagerste stolpe, hvor Dominic Calvert-Lewin og headede flot mod mål.

Men Martinez var bare umulig at komme forbi torsdag aften, da han hev endnu en stor redning frem, og det var vigtigt for hjemmeholdet.

Der kom nemlig ikke nogen scoringer i opgøret, og derfor måtte Aston Villa og Everton nøjes med et enkelt point hver i Premier League.


Af Raymund Nelausen

7 kommentarer

Miraaa123 21:00          
Synes ærlig talt ikke Ancelotti gør et specielt godt arbejde i Everton..
Nogen der ved hvad holdningen til ham er blandt Everton fans?
bruger 150809 21:05          
God kamp , dejligt at se begge hold gå efter sejren.
SkinnyNevilleSouthall 21:06          
Så er jeg ked af at sige, du ikke har så meget forstand på fodbold. Velment.
Sidste sæson var en katastrofe! I år med Don Carlo ved roret, spiller vi med om Europa pladserne. Vi har vundet ude over Spurs, Liverpool og Arsenal. Sidst det skete er lang tid siden.
Carlo er den bedste manager vi har haft siden Kendall (og Martinez første sæson).
Tintin9 21:07          
God kamp?
Jeg synes det var en elendig kamp med et hav af fejl - ofte uprovokerede.
Begge hold mangler idéer, når James og Grealish ikke er med.
Azza 21:09          
Tak for det. Nogle der ved hvordan europæiske plader fungerer? Giver 7. pladsen Euro League?
Miraaa123 21:09          
De har vel brugt mange penge, har de ikke? Så hvis de ender uden for top 6, i en sæson hvor så mange hold sejler, så ja.. men ja, har måske ikke forstand på fodbold så hvad ved jeg ;)
Watchdog 21:57          
Synes ikke at Miraaa123 er helt galt på den.

Everton har de seneste mange år brugt mange penge uden for alvor at være blevet mere konkurrence dygtige.

I denne sæson var de godt med indtil omkring årsskiftet og spillet var hæderligt i efteråret, men de har været decideret elendige hele 2021 med få gode resultater hist og her.

Sæsonen har været atypisk på flere måder da Everton har fået mange points på udebane og i mod topholdene i mens de har været et af Premier Leagues dårligste hjemmehold hvor man har tabt til adskillige bundhold.

Truppen bærer præg af at de har haft mange managers de seneste 3-4 år, så det er et kludetæppe af overbetalte, relativt middelmådige spillere krydret med unge spillere med noget potentiale. Kvaliteten i truppen er for ringe i forhold til de penge man har givet ud, og det kan blive svært at skille sig af med dem der ikke præsteter, da de får alt for meget i løn i forhold til deres evner.

Det er dog heller ikke nemt at være Everton da man ikke kan vælge fra øverste hylde og må overbetale for at lokke spillere til fra næstøverste hylde eller lavere.

Ancelotti har formået at gøre Everton ret sværre at spille i mod, i sær for topholdene. Taktikken synes at være at modstanderne skal have bolden og så står man kompakt og disciplineret. Man håber på at score på kontra eller dødbolde. Ikke særlig underholdene, men relativt effektivt med den begrænsede kvalitet af spillere de har.

Ancelotti gør det nogenlunde uden at være prangende. Det giver ikke mening at skifte ham ud pt. Everton har skiftet nok managers på det seneste så klubben bliver nødt til at bakke ham op, også på transfer markedet.

Der er desperat brug for både mere kvalitet og kvantitet hvis de skal klare sig bedre næste år. De skal have yngre, hurtigere, mere teknisk dygtige, fremadrettede spillere på specielt midtbanen hvis man spørger mig og så et alternativ/supplement til DCL på toppen, så man kan spille mere fremadrettet fodbold i stedet for det langsomme spil hvor 98% af afleveringerne er til siden eller bagud som de praktiserer nu.

Om det i sidste ende er nok til for alvor at spille med om CL pladser er nok tvivlsomt, men i det mindste vil man da være bedre underholdt.
Torsdag 17. juni