Luk

Ex-AGF'er i NFC kan slutte karriere til sommer

| 2. Division | 4 kommentarer

Infoboks

39-årige Lars Pleidrup nyder at spille fodbold i Nykøbing FC, men kroppen er ikke, hvad den her været. Derfor kan karrieren slutte til sommer for den tidligere AGF'er, men intet er dog besluttet, siger han. 

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

CM Arena - Nykøbing Falster (LigaBold.dk): 39-årige Lars Pleidrup er næsten blevet synonym med Nykøbing FC. Han har i mange år tørnet ud for klubben, og det ved med til at give ham et springbræt til en karriere i andre danske klubber heriblandt AGF.

Trods de 39 år, så er Lars Pleidrup anfører på Nykøbing FC-holdet, der i denne sæson kæmper om at rykke op i 1. division. Han elsker stadig at spille fodbold, men han ved godt, at fodboldkarrieren ikke kan vare for evigt.

Den rutinerede klubmand siger til LigaBold.dk, at han tager det, som det kommer, og til sommer tager han en snak om fremtiden med Nykøbing FC, og om karrieren skal fortsætte.

- Jeg kan godt mærke, at jeg er ved at være op i årene. Jeg har været skadet den seneste halvanden måned, så pokalkampen mod OB var den første kamp i et længere stykke tid. Der kan jeg godt mærke, at det sidder ekstra i benene. 

- Men så længe, at man føler, at man kan være fysisk og boldmæssigt, så er det jo supersjovt stadig at kunne være med. På et eller andet tidspunkt slutter det jo. Om det er til sommer eller længere, det må vi se. Lige nu nyder jeg stadig at være med, siger Lars Pleidrup til LigaBold.dk.

Så du tager en snak til sommer med klubben angående karrieren?

- Jeg har en fin dialog med klubben, så det er ikke fordi, at jeg skal et andet sted hen i landet, så det passer rigtig fint at spille. Så må vi se, hvor længe de (Nykøbing FC, red.) kan bruge mig, og hvor længe det er sjovt. Vi tager det stille og roligt, så vi haster ikke på det punkt.

Oprykning kan være punktum

Lars Pleidrup er udover at være anfører også blevet transitionstræner i Nykøbing FC. Den stilling fik han i september, hvor han førhen har været talentchef. Her skal han være med til at udvikle klubbens unge spillere, så de er klar til at tage det store spring til førsteholdet.

Nykøbing FC har en helt speciel plads i Lars Pleidrups hjerte, og det gjorde specielt ondt på den aldrende midtbanespiller, da klubben rykkede ned i 2. division i den seneste sæson. 

For ham kunne et punktum være at få klubben tilbage i 1. division. Lige nu topper Nykøbing FC Gruppe 2 i 2. division med 35 point efter 13 spillede kampe.

- Det var her, at jeg fik mit gennembrud, hvor jeg kom op som yngling, u19-spiller som det hed dengang. Jeg fik etableret mig på førsteholdet og havde nogle store oplevelser derigennem. Så prøvede jeg nogle andre ting i nogle andre klubber, og så kunne jeg så vende hjem, og så skulle ringen ligesom sluttes af.

- At det så var lidt mere end et par år, det har kun været sjovt. Så er det klart, at da vi rykkede ned, det synes vi, at vi var for gode til, men tabellen lyver aldrig. Jeg vil gerne være med til at spille dem op igen, og lige nu ser det godt ud, men vi skal lige have gjort det færdigt, siger Lars Pleidrup til LigaBold.dk.

Lars Pleidrup skiftede fra Lolland-Falster Alliancen (daværende Nykøbing FC, red.) til AGF i januar 2006. Efter fire år i AGF med blandt andet 49 Superliga-kampe til følge gik turen videre til FC Vestsjælland, inden han vendte snuden hjem i januar 2014. 

Han er i denne sæson noteret for ni kampe og tre oplæg i 2. division for Nykøbing FC. Lars Pleidrup er noteret for over 400 kampe for Falster-klubben.


Af Anders Jensen
Lørdag 27. februar
Fredag 26. februar