Luk

Ex-Allsvenskan-assistent er ny Serie 2-træner

| Kjellerup II | 4 kommentarer

Infoboks

Brian Wake, der tidligere har været assistent for Graham Potter og Ian Burchnall i Östersunds FK, skal være træner for Kjellerup IF's Serie 2-hold, og det er den jyske klub meget stolt over. 

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

38-årige Brian Wake har oplevet lidt af hvert i den professionelle fodboldverden. Først som spiller i skotsk, engelsk og svensk fodbold, og siden hen som blandt andet assistenttræner i Östersunds FK, hvor han i en periode arbejdede sammen med den nuværende Brighton-manager Graham Potter.

Nu står den på en ny opgave for briten. Brian Wake skal nemlig fremover stå i spidsen for Serie 2-holdet i Kjellerup IF. 

Den 38-årige brite siger til LigaBold.dk, at han er rejst til Danmark for at komme tæt på sin søn, og træningsmængden i serieklubben passer ham rigtig godt.

- Jeg flyttede til Danmark for seks-syv måneder siden efter at have været i Sverige i ti år. Jeg gennemgår nogle private ting i mit liv med min søn. Min søn var alvorligt syg, da han blev født. Jeg vil være tæt på ham, og han er min førsteprioritet. Jeg har naturligvis været i den professionelle fodboldverden i omkring 18 år.

- I øjeblikket har jeg brug for at fokusere på min søn, og det passer perfekt til Kjellerup, fordi det er et par træninger om ugen og en kamp i weekenden. Indtil jeg bliver etableret og ordner nogle ting i mit privatliv, passer det perfekt til mig, men i fremtiden har jeg ambitioner om at komme tilbage til professionel fodbold i en dansk klub, siger Brian Wake til LigaBold.dk.

Tilgangen af den erfarne træner er noget, der naturligvis glæder Kjellerup IF. Bestyrelsesmedlem og formand for seniorudvalget i Kjellerup IF Preben Götz Mikkelsen siger til LigaBold.dk, at det er stort for klubben.

Mikkelsen understreger, at det var Brian Wake, der selv tog kontakt til klubben, og den første kontakt fandt sted i oktober 2020. Klubben håbede, at parterne kunne lande en aftale, og det er nu lykkes.

- Vi er stolte. Han har kunnet vælge og vrage, men han har valgt os. Han kender os fra tidligere, og han har også set os spille og har besøgt os nogle gange i Danmark. Han er i Danmark af familiære årsager. 

- Han må kunne lide, hvad han så i hvert fald, og det er vi stolte over, siger Preben Götz Mikkelsen til LigaBold.dk, der tilføjer, at spillerne glæder sig helt vildt til at møde deres nye træner.

Meget erfaring - lært meget af Graham Potter

Brian Wake kommer til den danske serieklub med en god trænererfaring fra svensk fodbold i bagagen. Han har både været U21-træner, assistenttræner og 'Head of Recruitment' i Allsvenskan-klubben Östersunds FK samt træner for de mindre svenske klubber IFK Luleå og Ytterhogdal.

Som spiller spillede han i skotsk, engelsk og svensk fodbold blandt andet i en periode for Östersunds FK. Den erfaring vil ham bruge i sit nye job i Kjellerup.

- Jeg kan komme med en række ting, som jeg har oplevet igennem min spillerkarriere. Jeg har spillet fodbold i 13 år, og jeg har haft nogle rigtig store op- og nedture. Jeg har scoret vitale mål for at holde hold i ligaer, og jeg havde også en sæson, hvor jeg havde fire knæoperationer. 

- Jeg forstår de følelser, som fodbold bringer, når du er på et højt eller lavere niveau, så jeg kan medbringe min erfaring, så jeg kan hjælpe dem med den følelsesmæssige rutsjebane.

- Jeg har lært meget taktisk og socialt, så jeg kan forsøge at skabe et godt miljø for de unge spillere i Kjellerup, så de er glade, og så kan jeg forhåbentlig lære dem at blive bedre fodboldspillere. Jeg har haft mange forskellige roller i Sverige. 

- Jeg har været manager i nogle mindre klubber for eksempel i Luleå og Ytterhogdal, og de kan sammenlignes med Kjellerup. Jeg arbejdede i Östersunds FK i cirka syv år. Jeg var U21-manager, assistenttræner og sluttede som 'Head of Recruitment'. Jeg har en masse erfaring, så jeg har et godt kendskab til fodboldens dynamikker.

I godt to år fra januar 2013 til 2015 var Wake assistenttræner for Graham Potter i Östersunds FK, da klubben lå i Superettan. I den anden periode som assistenttræner fra sommeren 2018 hed træneren Ian Burchnall, og han har lært meget af begge managere.

- Jeg spillede for Graham (Graham Potter, rød.) i to år, og i slutningen af min spillerkarriere tilbød han mig at være hans assistent i Östersunds FK. Det var en fantastisk oplevelse, og han er en utrolig manager, træner og person. Jeg fik den bedste uddannelse ved at arbejde ved siden af Graham og være med bag kulisserne, så jeg kunne se, hvordan han arbejdede. Jeg har taget meget med mig.

- Efter Graham Potter arbejdede jeg for Ian Burchnall. Han er en anden fantastisk manager. Vi arbejdede meget tæt, og jeg lærte så meget. Gennem min karriere har jeg set nogle gode og dårlige ting, og jeg udvikler mig konstant og tager oplevelserne med mig.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brian Wake med sin søn. Foto: Privat

Taget godt imod af Kjellerup

Wake slår fast, at det kræver meget at være fodboldtræner i en professionel klub, og derfor kan det ikke forenes i øjeblikket grundet hans private forhold.

- Hovedårsagen til, at jeg nu er i Kjellerup, er, at jeg gennemgår en proces med min søn. Han er det vigtigste, og mange ting vil blive løst i den nærmeste fremtid. Jeg forstår, at når du arbejder i professionel fodbold, som da jeg var i Sverige, er det fireogtyve timer i døgnet, syv dage om ugen. Da jeg var 'Head of Recruitment' i Östersunds FK, rejste jeg hele tiden og så kampe, og det kræver et stort engagement.

- Indtil jeg får ordnet nogle ting i mit privatliv, har jeg brug for stabilitet. Jeg er tæt på min søn nu, og det passer godt nu, men jeg har ambitioner om at træne på et højere niveau, hvor jeg har været før. Jeg har stor respekt for Kjellerup, folk er fantastiske, for eksempel Preben (Preben Götz Mikkelsen, rød.).

- Klubben har hjulpet mig meget med at blive bosat her, efter jeg har været i Sverige så længe. Jeg er meget taknemmelig for at få muligheden for at træne i Kjellerup og for alt den hjælp og støtte, klubben har ydet. Det er en fantastisk klub med fantastiske mennesker. Jeg glæder mig bare til at komme tilbage på banen igen og hjælpe nogle unge spillere. Dette er starten på en rejse fremad, og forhåbentlig kan jeg komme tilbage på det niveau, hvor jeg har været, siger Wake.

'Match made in heaven'

Når Brian Wake skal sætte nogle ord på sig selv som træner, så er det med offensiven i højsædet.

- Jeg har tidligere været på hold, hvor man gerne dominere med bolden. Jeg vil også gøre det i Kjellerup med de unge spillere. Jeg behandler dem på samme måde, som da jeg arbejdede med nogle højtprofilerede spillere i Sverige. Jeg vil forsøge at udvikle og uddanne spillerne i alle aspekter af fodbold. I Östersunds FK, hvor jeg arbejdede under Graham og Ian, var det en stil, hvor vi ville kontrollere spillet. Jeg har lært meget gennem årene, og forhåbentlig kan jeg hjælpe spillerne i Kjellerup.

Preben Götz Mikkelsen tilføjer, at han synes, at Wake er rigtig god til mandskabspleje, og det får Kjellerup-spillerne gavn af.

- Han er superdygtig til det enkelte menneske. Han snakker med spillerne, og det har spillerne brug for, så det er et 'match made in heaven', siger Preben Götz Mikkelsen.

Har ambitioner

Brian Wake er rigtig glad for at være ny træner i Kjellerup, men han har dog ambitioner om at komme tilbage på et højere niveau, hvor det ikke er umuligt, at det kan blive i Danmark.

- Jeg har talt med Kjellerup, og klubben forstår min situation. Jeg har været ærlig over for dem, og jeg forklarede situationen. Jeg har selv en ambition, og hvis muligheden kommer, vil jeg gerne træne på bedst mulige niveau. men min søn er altid min førsteprioritet. Når jeg har ordnet nogle ting i mit privatliv, er der mange muligheder. Kjellerup er indforstået med, at hvis der kommer et tilbud fra en klub på et højere niveau, vil jeg overveje det, men det skal også passe ind.

- Jeg vil bare sige, at jeg virkelig kan lide Kjellerup, og folkene her er fantastiske. Jeg har arbejdet med mange forskellige spillere - fra stjernespillere i Östersunds FK til unge spillere, der måske ikke har de samme evner. Jeg vil bare prøve at forbedre spillerne.

Preben Götz Mikkelsen er udmærket klar over, at klubben nok har Brian Wake i en kort periode, og derfor handler det om at nyde træneren så meget som muligt.

- Vi er ikke naive, så vi ved godt, at vi har Brian på lånt tid. Han vil gerne tilbage til den professionelle fodboldverden, men lige nu er han bare et sted i livet, hvor det passer utroligt godt, og vi fandt en løsning sammen. 

- Så skal vi bare trække på alt den viden, som han har, mens han er her. Det må være det vigtigste. Da han henvendte sig i efteråret, håbede vi selvfølgelig, at vi kunne lande en træneraftale med ham, men det var ikke målet.

- For os som klub handler det også om at hjælpe et andet menneske, der søgte noget stabilitet og at falde til rette i lokalområdet. Det har klubben bakket op om og hjulpet ham igennem. Vi har løst noget for et menneske, der også passer rigtig godt til vores værdier. 

- Det er fedt, at han gerne vil træne os, og det er vi stolte over, men det var ikke det, som vi havde som udgangspunkt, da han henvendte sig i første omgang, da han netop har det navn, som han har, siger Preben Götz Mikkelsen til LigaBold.dk.

Kender til dansk fodbold

Dansk fodbold er ikke helt uvant for Brian Wake, da han har scoutet spillere for Östersunds FK i jobbet som 'Head of Recruitment', og Wake har derfor en god forståelse af dansk fodbold, mener han.

- Jeg forlod Östersunds FK for omkring fem måneder siden. Jeg forklarede klubben situationen, og jeg fik opsagt min kontrakt, og jeg flyttede til Danmark. Der var en fratrædelsesordning, hvor klubben betalte mig i et par måneder. Jeg undersøgte spillere og hold i Danmark for dem og sendte informationen til dem. Jeg har gjort en masse scouting for dem i Danmark gennem årene.

- Jeg havde en dansk kæreste i ti år fra Silkeborg, så jeg har et godt kendskab til dansk fodbold. Så jeg har set meget forskellig fodbold lige fra Superliga til Serie 2 på Kjellerups niveau. 

- Jeg har set Kjellerup igennem årene for at se, om der var nogle interessante unge spillere der, så jeg tror, at jeg har en rimelig forståelse af niveauet i dansk fodbold, siger Brian Wake til LigaBold.dk.

Kjellerup IF skal efter den nuværende plan i kamp 5. april mod Lemming på Lemming Stadion. I løbet af spillerkarrieren spillede angriberen Brian Wake i klubber som skotske Gretna, Hamilton Academical FC, Morton, engelske Gateshead FC, svenske Östersunds FK, Umeå FC og Ytterhogdal.

Ifølge transfermarkt er han noteret for 105 kampe i den næstbedste skotske række.


Af Anders Jensen
Lørdag 6. marts
Utilfreds Arteta: Hvornår er der så hånd på?
03:50
Llorente på tavlen da Stryger og co. vandt
03:44
Nej, det hedder det ikke
03:20
Juve tæt på andenpladsen efter to Morata-mål
02:52
Joachim A. kan blive månedens spiller i PL
02:38
AGF-chef om rødt kort: Aldrig nogensinde
02:01
Dortmund: Haaland havde brug for en pause
01:43
Amartey sikrede Leicester sejren kort før tid
01:35
Corona Fælles save FM21
01:25
Dortmund: Haaland havde brug for en pause
01:21
Lewandowski med hattrick i vild Bayern-sejr
01:15
Ny Barca-komet på tavlen i sejr over Osasuna
01:12
Sikker sejr: Rangers millimeter fra mesterskab
01:10
Sikker sejr: Rangers millimeter fra mesterskab
00:55
Arsenal - The Invisibles!
00:48
Cykeltråden - Ikke så skidt, Mads!
00:05
Amartey sikrede Leicester sejren kort før tid
23:59
Juve tæt på andenpladsen efter to Morata-mål
23:56
Gerrard: Vigtigste tre point nogensinde
23:53
Cykeltråden - Ikke så skidt, Mads!
23:51
Juve tæt på andenpladsen efter to Morata-mål
23:50
Vægt-tråden
23:49
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
23:44
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
23:42
Juve tæt på andenpladsen efter to Morata-mål
23:42