Luk

Ex-EfB-talent med U-landskampe skifter til JS

| SGI | 0 kommentarer

Infoboks

Jacob Lønne, der har danske ungdomslandskampe på CV’et, siger til LigaBold.dk, at han skal spille for Jyllandsserie-klubben Sædding/Guldager IF. 

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder. 

SGI-fodbold (Sædding/Guldager IF) går benhårdt efter at rykke op i Danmarksserien, og nu har holdet forstærket sig med en ung forsvarsspiller med et flot CV.

20-årige Jacob Lønne, der tidligere har spillet i Esbjerg fB og på det danske U16-landshold, siger til LigaBold.dk, at han skal spille for Jyllandsserie-klubben.

- Jeg har valgt at skulle spille for Sædding/Guldager, da jeg har spillet derude som ungdomsspiller i mange år, inden jeg trådte videre. Jeg kan godt lide miljøet, og jeg har en masse gode venner, der stadig spiller i klubben, så det er hovedårsagen. Derudover har jeg fulgt klubben, siger Jacob Lønne til LigaBold.dk.

Som helt ung skiftede Lønne fra netop SGI-fodbold til Esbjerg fB. Her var han blandt andet med til at vinde U19-ligaen med Esbjerg i 2017. Den sidste tid i Esbjerg blev dog spoleret af en skade. Det ødelagde meget for forsvarsspilleren, der følte, at han forspildte sin chance.

- Det startede egentlig meget godt ud i Esbjerg, men så gik det lidt ned ad bakke. Da jeg blev U19-spiller, sad jeg lidt meget udenfor det sidste stykke tid. Jeg rev mit korsbånd over, hvilket satte mig lidt på andre veje, og så gik det lidt ud i sandet. Det var meget op og ned. Det startede godt og sluttede lidt værre, siger Jacob Lønne, der sad ude i ni måneder og havde kontraktudløb med Esbjerg året efter.

Helt i starten af tiden i Esbjerg fik han fire U16-landskampe. Det var tilbage i 2015 og 2016, og det var fedt at prøve kræfter mod nogle af de største talenter i verden.

- Det var kæmpestort, og det er ikke noget, som man glemmer. Jeg har spillet mod nogle af de bedste nationer og spillere i hele verden på min årgang. Man så, hvor langt der var op til toppen af poppen, og det var også mit mål, men det er så ikke lykkedes endnu. Der skal lægges meget arbejde i det, siger forsvarsspilleren, der var med i venskabskampene mod Ungarn, Frankrig, Italien og Schweiz.

Dynamisk og hurtig

Jacob Lønne forlod Esbjerg i sommeren 2019 for at tage på college i USA. Han spillede for Iowa Community College i halvandet år, og det var også meningen, at han skulle retur til USA, men det har corona-krisen sat en stopper for. Tiden i USA har gjort, at han er blevet en mere moden og erfaren spiller, pointerer han.

Forsvarsspilleren mener, at han kan bidrage med meget i Sædding/Guldager.

- Jeg er en dynamisk spiller, kan spille mange positioner, har god fart i fødderne, er okay fysisk stærk og har et godt blik for spillet. Derudover har jeg fået rutine, selvom jeg kun er 20 år. Jeg har prøvet en del i forhold til mange andre på det her niveau, så det kan jeg også bringe til holdet, siger Lønne, der ikke ser det som et skridt ned at spille i Jyllandsserien.

Jacob Lønne er blot 20 år, men angående fremtidsplanerne har han ikke tænkt så langt endnu.

- Lige nu starter jeg i Sædding/Guldager, og så må vi se, hvor det tager mig hen. Man ved aldrig, hvad der kommer. Sædding/Guldager er også et rigtig fint niveau for mig, og jeg føler mig hjemme.

- Jeg vil egentlig bare gerne hjælpe holdet, så godt som jeg kan, så må vi se, hvor det kommer til at bære mig hen. Hvis jeg kommer til at spille i Sædding/Guldager resten af min karriere, så gør jeg det. Jeg tager det, som det kommer. Jeg har ikke så travlt, siger Jacob Lønne til LigaBold.dk.

Ifølge transfermarkt spillede Jacob Lønne 23 kampe for Esbjerg fB fordelt over kampe i U19-ligaen, UEFA Youth League og Reserveligaen. Han var blandt andet med i lidt over 20 minutter mod Inter i UEFA Youth League i 2017.


Af Anders Jensen
Mandag 29. november
Søndag 28. november