Luk

Ex-FCK-talent i Avarta: Drømmer om Barca

| 2. Division | 4 kommentarer

Infoboks

19-årige Tobias Pedersen er en spiller med ambitioner. Den tidligere FCK'er og nye Avarta-spiller drømmer om at spille Champions League og allerhelst for FC Barcelona. Det er noget, som han stræber efter på langt sigt.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Tobias Pedersen slår i øjeblikket sine folder i 2. divisionsklubben Avarta. Han kom til klubben i september, da offensivspilleren skiftede fra FCK, hvor han primært gjorde sig på hovedstadsklubbens ungdomshold.

Den 19-årige spiller er glad for tilværelsen i Avarta, men han har ambitioner om meget mere.

Pedersen fortæller til LigaBold.dk, at han gerne til udlandet en dag, hvor det ypperste kun er godt nok.

- Hvis man ser langsigtet på det, så vil jeg gerne på et tidspunkt spille i udlandet. Jeg sigter kun mod det højeste, og der tror jeg, at jeg kan nå det helt store. Lige nu koncentrerer jeg mig om, hvor jeg er nu og prøver at levere i de kampe, som jeg spiller, siger Tobias Pedersen til LigaBold.dk.

Er der en bestemt klub, som du godt kunne tænkte dig at spille i?

- Det er klart, at man gerne vil spille Champions League på et tidspunkt, og der er den helt store drøm selvfølgelig at spille i Barcelona. Det er min yndlingsklub. Det er klart, at det er det, som jeg stræber efter at nå på langt sigt.

Tobias Pedersen skal ikke nødvendigvis forbi Superligaen, før at han pakker tasken og rejser til udlandet, hvis muligheden opstår. Han regner med at nå et Superliga-niveau i løbet af et par år.

- Jeg har egentlig ikke som mål, at jeg skal forbi Superligaen, hvis det er det. Jeg tager tingene, som de kommer, men selvfølgelig regner jeg med, at jeg er oppe i nærheden af det niveau inden for nogle år.

Tobias Pedersen er et produkt af FCK's talentarbejde, og han var også inde over reserveholdet. Det blev ikke til kampe for FCK's førstehold. Han kunne godt fornemme, at hovedstadsklubben ikke ville give ham chancen.

- Det var ikke så meget på tale at blive i FCK hverken for mig eller klubben, for jeg så ikke, at jeg havde udsigt til spilletid, og det tror jeg egentlig heller ikke, at klubben gjorde. FCK giver jo ikke så meget spilletid til de unge, så det var ikke rigtig på tale, at jeg skulle blive.

Avarta tror på mig

Tobias Pedersen ønsker ikke at kommentere, om der var andre klubber inde i billedet, da han skulle vælge klub. Offensivspilleren slår dog fast, at han valgte Avarta, da klubben tror på ham.

- Det har været lidt en svær periode med corona-situationen og alt det her, så det har været meget stressende for mange unge spillere, det har skullet finde nye klubber. 

- Jeg valgte så Avarta, fordi jeg gerne ville et sted hen, hvor der var mulighed for spilletid. Jeg kunne måske have fundet en klub på et højere niveau, men jeg prioriterede at komme til klub, der tror på mig, og der var mulighed for spilletid, siger Pedersen.

Avarta er startet lidt skidt ud i 2. division, hvor det er blevet til en sejr i ni kampe. Det betyder, at holdet er næstsidst i 2. division gruppe 2. Det bekymrer dog ikke Pedersen. Han mener, at holdet har store kvaliteter.

- Jeg har fået et rigtig godt indtryk af holdet og hele staben omkring holdet. Det er selvfølgelig klart, at vi har haft en lidt svær periode, i og med at vi har ikke fået så mange point. 

- På den anden side har vi haft chancerne til at gøre det meget bedre, end vi har gjort. Det har selvfølgelig været en svær periode for mig og holdet, men vi har stadig troen på det hele, og at det nok skal vende på et tidspunkt.

Succeskriteriet for Tobias Pedersen er at score mål og levere gode offensive aktioner. Han har allerede fået feedback fra Avarta-træner Thomas Westh Hansen om, hvad der skal til, for at han slår igennem i Avarta.

- Vi har snakket en masse om, hvad jeg gør godt, men der er selvfølgelig en masse ting, som jeg skal forbedre mig på. I og med, at jeg er offensivspiller, så skal jeg selvfølgelig levere en masse mål og assists. 

- Lige pt. fokuserer jeg på at hjælpe holdet på bedst mulig vis med de kvaliteter, som jeg nu har. Det er selvfølgelig at få skabt en masse chancer offensivt og lave nogle mål og assists, siger Pedersen til LigaBold.dk.

Tobias Pedersen og Avarta møder sidstepladsen AB Tårnby på udebane lørdag 31. oktober klokken 14. Indtil videre er det blevet til to mål i syv kampe for Avarta.

Han fik 28 kampe for FCK's U19-hold og scorede seks mål. For hovedstadsklubben reservehold nåede han at få otte kampe, men kom ikke på tavlen.

Den 19-årige offensivspiller er noteret for 10 kampe for det danske U16-landshold med to mål til følge.


Af Anders Jensen
Onsdag 2. december
Tirsdag 1. december
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
17:34
AaB-boss: Ståle vil altid være interessant
17:30
AaB fører Superligaen på Expected Points
17:30
LIVERPOOL F.C. - CHAMPIONS
17:26
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
17:25
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
17:25
SERIE A – Tipstråd 2020/21
17:25
Superligatipstråd 2020-2021
17:24
AaB-boss: Ståle vil altid være interessant
17:23
Andreas Skov Olsen træner delvist med igen
17:23
Klopp om skadet Alisson: Nok ude i to uger
17:23
SERIE A – Tipstråd 2020/21
17:22
404 - Not found
17:20
AIK ophæver med tidligere Ajax-profil
17:18
Ung Brøndby-stopper ude i fire til seks uger
17:16
Brøndby-duo og Bah nomineret til SL-pris
17:15
AaB fører Superligaen på Expected Points
17:15
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
17:14
AaB-boss: Ståle vil altid være interessant
17:11
AIK ophæver med tidligere Ajax-profil
17:11
AaB-boss: Ståle vil altid være interessant
17:10
Ung Brøndby-stopper ude i fire til seks uger
17:09
Brøndby-duo og Bah nomineret til SL-pris
17:08
Ung Brøndby-stopper ude i fire til seks uger
17:08
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
17:07