Luk

Ex-FCK'er på Bundesliga-kurs: Er på rette vej

| 2. Bundesliga | 1 kommentar

Infoboks

Sandhausen - RB Leipzig
DFB Pokal (07/08)
bet365 11,00 6,50 1,25

Det tidligere FC København-talent Nikolas Nartey har fået en god start på sin udleje i 2. Bundesliga-klubben Sandhausen, og han er på rette vej mod at blive Bundesliga-spiller, mener han.

I januar 2017 hentede Bundesliga-klubben FC Köln den på daværende tidspunkt blot 16-årige midtbanespiller Nikolas Nartey på FC Københavns U19-mandskab.

Nartey nåede i FC Köln to kampe for førsteholdet og fik blandt andet Bundesliga-debut under et år efter sin ankomst, inden han sidste sommer blev solgt til Stuttgart efter skader havde voldt problemer i Köln.

Han blev med det samme udlejet til 3. Liga-klubben Hansa Rostock, og kort efter blev han en del af Albert Capellas U21-mandskab, som i denne uge kvalificerede sig til U21-EM.

Denne sommer tog Nartey så et skridt op i rækkerne, da Stuttgart udlejede ham til Sandhausen i 2. Bundesliga, og her han fået en god start med fire startpladser af fire mulige.

Den 20-årige dansker glæder sig også over sin start på Sandhausen-opholdet, som er et skridt på vejen mod at blive Bundesliga-spiller. Det fortæller han til bold.dk.

- Da Stuttgart hentede mig sidste år, fortalte de, at de så mig som en spiller for fremtiden, og det var jeg enig i, og der er punkter, jeg skal forbedre, før jeg kan blive Bundesliga-spiller, siger han til bold.dk og fortsætter:

- Jeg føler, jeg er på den rette vej, skridt for skridt, og så må vi se, hvad der sker efter denne sæson. Men jeg er meget tilfreds med, hvad jeg har opnået indtil nu.

Nartey skal særligt bygge på sit fysiske spil, og den udvikling skal gøre ham klar til Bundesligaen.

- Jeg skal lægge mere på fysisk og mine dueller skal blive bedre. Mine tanker på banen skal blive hurtigere, og det går meget naturligt med, at man tager et step op, og det er også noget, jeg har udviklet mig på over de sidste år, siger han.

I sidste sæson spillede han 19 kampe for Hansa Rostock – også i den sæson var han flere gange plaget af skader.

- Beviser mig i 2. Bundesliga

Nikolas Nartey er glad for, at han i 2. Bundesliga allerede kan bevise sit niveau på et højere plan.

- Det har været et godt skifte for mig indtil videre. Jeg er startet inde i alle tre kampe i 2. Bundesliga. Sidste år følte jeg, at jeg beviste, jeg kunne være med i 3. Liga, og nu føler jeg, at jeg er godt i gang med at bevise mig i 2. Bundesliga, siger han til bold.dk og tilføjer:

- Det er en bedre liga, det går hurtigere og der er bedre spillere, men jeg føler, at jeg sagtens kan følge med. Det er godt for min udvikling med masser af spilletid på et højere niveau, og det er jeg godt tilfreds med.

- Jeg har i Sandhausen skullet vænne mig til en ny spillestil, og det kræver jo noget tid, men det er indtil videre gået godt, og jeg håber, jeg kan fortsætte med at spille lige så meget.

Han skal under cheftræner Uwe Koschinat spille mere direkte fodbold, end han har været vant til.

- I Sandhausen spiller vi mere direkte, end jeg har været vant til i Hansa Rostock. Vi har indtil nu mødt flere boldbesiddende hold, end jeg var vant til i 3. Bundesliga, og mit eget hold er mere direkte og spiller aggressivt fremad.

- Det er gået hurtigt med at vænne sig til, og det har jeg tilpasset mig nu.

Lige netop den læring var dog ikke afgørende for, at Nartey havnede i Sandhausen.

- Planen har hele tiden været, at jeg skulle udlejes, hvis der ikke var mulighed for fast spilletid i Stuttgart, men det var ikke besluttet, at det lige skulle være til den spillestil. Sandhausen viste stor interesse, og jeg havde gode snakke med klubben og træneren, og det gjorde min beslutning nemmere.

Nartey skrev sidste sommer en kontrakt til 2023 med Stuttgart. 


Af Jonas Dalgård

1 kommentar

BlueAndWhite 08:08          
Han kunne også komme hjem til FCK og få styr på den liste :)
Torsdag 5. august
Onsdag 4. august