Luk

Færøske U21-drenge tog fusen på Frankrig

| EM U21 | 12 kommentarer

Infoboks

Færøerne U21 - Frankrig U21 1-1
EM U21 kval. gruppe H
8' 0-1 Amine Gouiri
55' 1-1 Steffan Loekin

Færøernes U21-landshold fik mandag aften et sensationelt 1-1-resultat mod Frankrig i EM-kvalifikationen efter en stor blunder af den franske keeper.

Færøernes A-landshold gav forleden Danmark problemer i VM-kvalifikationen, og mandag aften var det så de færøske U21-drenge, der drillede én af de store.

Det lykkedes nemlig Færøernes U21-landshold at spille 1-1 mod Frankrigs ditto i EM-kvalifikationen.

Franskmændene, der har spillere fra adresser som PSG, Real Madrid, AC Milan, Lyon og Monaco, kom ellers planmæssigt fra start efter otte minutter.

Nice-angriberen Amine Gouiri kom foran den færøske defensiv og sparkede franskmændene på 1-0.

Frankrig havde herefter massivt overtag, og ifølge UEFA's statistik noterede franskmændene sig for 30 afslutninger, mens Færøerne havde to - heraf én inden for rammen.

Ikke desto mindre leverede færingerne sensationen kort inde i anden halvleg, og det var takket være en fransk fejl. 

Den franske Leeds-keeper Illan Meslier mistimede en aflevering højt oppe på banen, og den opfangede B68 Toftir-angriberen Steffan Løkin resolut, hvorefter han sparkede den mod det tomme mål, hvor den langsomt, men sikkert trillede ind over stregen til 1-1.

Det resultat holdt hele vejen hjem, og dermed rykker Færøerne op på andenpladsen i deres gruppe, hvor Frankrig stadig er nummer ét og har en kamp i hånden.


Af Sara Margren
Søndag 24. oktober