LeoVegas.dk ready? betfair Gratis Chance Casino24 Advertisement

Falch kæmper med rod og struktur i Litauen

| EM U21 | 1 kommentar
Falch kæmper med rod og struktur i Litauen
Foto: Lietuvos futbolo federacija

Infoboks

Stream FCK - CSKA Sofia og Brøndby - Subotica på Eurosport Player 

Kom i gang nu på Eurosport Player

Advertisement
Carit Falch ser fremgang på sit litauiske U21-mandskab, men danskeren erkender også, at organisationen er noget rod og at klubberne ikke er behjælpelige i hans arbejde.

Carit Falch blev for et år siden ansat som U21-landstræner i Litauen, hvor opgaven for danskeren lød på, at stige i rangeringspoint og udvikle spillere til A-holdet på sigt.

Nu gør den 41-årige dansker status efter sin første tid i sin nye rolle.

- Der er ved at være gået et år allerede, og det går godt. Jeg har fået to store opgaver, hvor den første og åbenlyse jo er at stå i spidsen for U21-holdet, men samtidig skal jeg også være med til at rykke og udvikle litauisk fodbold.

- Vi startede fint i kvalifikationen, men gik så lidt i stå og fik blandt andet en ordentlig én over snuden mod Danmark. Det har været en spændende proces, hvor jeg allerede har stiftet bekendtskab med 45 spillere, siger Carit Falch til bold.dk.

Den tidligere Brønshøj-træner har været vant til mere ordentlige forhold i Danmark og erkender, at man i Litauen fortsat har noget organisatorisk arbejde foran sig.

- For at være ærlig, så er det et stort rod herovre. Man får ikke ret meget hjælp fra klubberne, og hver måned finder jeg ud af, at der spiller en litauisk spiller ét eller andet sted, med tidligere erfaring på ungdomslandsholdene.

- Mine forgængere har ofte udtaget spillere fra to-tre klubber udelukkende, fordi rekrutteringsarbejdet simpelthen har været for omfattende.

- Heldigvis har min assistenttræner en spillende fortid og kender derfor mange folk i de enkelte klubber, så der er lidt hjælp og hente, afslutter han.

Det litauiske U21-landshold er som sagt i EM-kvalifikationspulje med Danmark, hvor Carit Falch og co. er placeret på sjette- og sidstepladsen midtvejs i turneringen.

kenneth@bold.dk

Stream FCK - CSKA Sofia og Brøndby - Subotica på Eurosport Player  Kom i gang nu på Eurosport Player
Advertisement

Af Kenneth Hansen

1 kommentar

hatafmug 20:35          
hold fast det lyder op af bakke..
Onsdag 15. august
Tirsdag 14. august