Luk

Falk havde solgt lejligheden: FCK overbeviste

| 3F Superliga | 12 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - FC København
Superligaen Grundspil (17/10)
Bet25 6,00 4,40 1,56
Oddset 6,10 4,20 1,55
bet365 6,00 4,50 1,50

Rasmus Falk er meget glad for at være hos FC København, selvom han har haft tilbud fra udlandet. En enkelt gang nåede han endda at sælge lejligheden, fortæller han i Offside.

Rasmus Falk er gået hen og blevet en af Superligaens bedste. 

Når det sker, så er der som regel bud fra udlandet, og det har der også været på FC Københavns kreatør. Det fortæller han selv til TV3 Sport-programmet Offside.

Han er dog rigtigt glad for at være i hovedstaden, selvom han da indrømmer, at han har været fristet af at tage afsted et par gange gennem tiden.

- Jeg er glad for at være, hvor jeg er, men jeg har altid haft en drøm om at komme ud at spille. Det kan lyde dumt, fordi jeg har haft mulighederne nogle gange – ikke mange gange. Jeg har heldigvis også skrevet under med de to klubber, jeg har været i, hvor jeg har været vigtig.

- Det har ikke været sådan, at det var nemt at komme væk fra de klubber, jeg har været i. Når man skriver under på en aftale, så forpligter man sig til den.

- Jeg har det meget svært med at se spillere, der skriver under på en aftale på fem år, som så ikke møder ikke op til træning efter halvandet år, fordi de er sure over, at klubben ikke vil acceptere et bud. 

- Jeg har været vigtig i de klubber, jeg har været, og det betyder også meget for mig, fortæller Falk i Offside.

Tilbage i 2018 var der dog bud fra en klub, som han var lun på. En klub, der ud fra beskrivelsen kunne passe på Getafe, der blev nummer fem den følgende sæson og hentede Sebastian Cristoforo på transfervinduets sidste dag til midtbanen.

- Vi skulle møde Atalanta, hvor vi endte med at gå videre. Dagens før ringede min agent og sagde: ”Jeg ved godt, jeg ringer dagen før kamp, men der er simpelthen noget, jeg er nødt til at gå videre med, og jeg ved, du er 100 procent klar på det. Jeg har en spansk klub til dig, og jeg tror, FC København siger ja til tilbuddet”.

- Jeg sagde til ham, at han skal rykke på det og se, om det kunne lade sig gøre. Han ved godt, at han kan ringe til mig dagen før en kamp, uden det påvirker noget som helst. Det ændrer ikke noget i mindset.

- Der var jeg rimelig tændt på at sige: ”Det gør vi, hvis FCK accepterer”. Det var han rimelig overbevist om, at den kunne han godt få snakket hjem. Det kunne han så overhovedet ikke. Den blev relativt hurtigt lukket, lyder det Rasmus Falk i Offside.

Han vil dog ikke selv sætte nævn på den pågældende klub. 

- Det kan være, jeg ender der på et tidspunkt. Det var ikke en topklub i Spanien, selvom de gjorde det godt det følgende år. Det var en midterklub og måske lidt i den forkerte ende af ligaen. Det kan være, at det sker på et tidspunkt, men det var jeg virkelig tændt på og håbede på det. Det skete ikke, og de hentede en anden spiller.

Til trods for det glippede klubskifte, så gik det ikke udover hverken motivation eller præstationer. 

- Alt var fint, og jeg fortsatte på samme måde og fik min bedste sæson. Vi satte en fantastisk sæson sammen, og jeg endte også med at forlænge lidt tid efter. 

- Ståle var rigtig fair at sige, at vi skriver en ny aftale og så får du på et tidspunkt muligheden for at skifte. Det var helt fint, og jeg havde ikke skrevet under på den aftale, hvis det ikke var det, jeg helst ville. 

I Offside-programmet fortæller Rasmus Falk også, at der ikke overraskende også opstod interesse efter kampen mod Manchester United i Europa League-kvartfinalen, hvor han spillede en rigtigt god kamp. 

- Så kom der noget igen efter United-kampen, hvor der var meget interesse, men der var samtidigt Covid. Den situation gjorde alligevel noget ved klubberne, og især de destinationer jeg synes var spændende som de spanske klubber, der ikke kunne betale. 

- Der skete noget nyt i FCK, som jeg gerne ville være en del af. Det synes jeg var spændende. Der skete noget nyt, og FCK skulle til at gøre tingene på en ny måde, og det blev der presset på for, om jeg ville være en del af.

- Jeg havde faktisk solgt lejligheden og tænkt, at nu skulle jeg væk, men de fik mig overtalt til at blive. Med det sagt, så tager jeg ikke nogen beslutninger, der ikke er velovervejede, og som jeg ikke vil 100 procent. Jeg ville ikke lave det om.

- Jeg har haft det sådan hele vejen igennem, at jeg bestemmer. Selvfølgelig lytter jeg til familie, kæreste og agenten – agenten er nok den, der har været mest træt af mig nogle gange, fortæller Rasmus Falk med et grin. 

Han fylder 30 år til januar, men drømmen om en udlandskarriere har han ikke opgivet endnu.

- Jeg håber stadig, jeg kommer afsted. Jeg ved godt, at jeg ikke bliver verdens bedste fodboldspiller, men så bliver det måske et eventyr. Der har været interesse fra USA, og det kunne være spændende, siger han i Offside.

Han fremhæver Alexander Scholz' skifte til Urawa Red Diamonds som et spændende skifte. 

I december 2020 skrev han under på en aftale, der gælder frem til 2025 med FC København.

Du kan se hele Offside fra mandag aften på Viaplay.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Andreas Roesen

12 kommentarer

Juniorx 10:42          
Gennemført sympatisk fodboldspiller.

Tror han vil fortryde hvis han ikke tager det skifte, spørgsmålet er jo om andre end klubber i belgien eller bunden af Spanien/Frankrig er friske på ham.

Og om Fck egentlig så ikke er ligeså interresant.
Indmedwind 10:58          
Ja er lidt træt af folk tænker vi kan Ikke klare os uden Falk så lad ham prøve sig selv af i en større liga :)
Kunne ikke se kampen mod fcn men der var falk vel stadig ikke med :/
yeppes 11:01          
Han er 30 år og har spillet i toppen af dansk fodbold længe, og så gider man altså ikke skifte til en bundklub i en stor liga, for at blive spillet ud på røv og albuer hver anden uge. Mon ikke en lidt større klub i Belgien, Holland eller Frankrig ville være mere tillokkende rent sportsligt, foruden de "eventyr" som han selv nævner.
CopenhagenNoice 11:04          
@indmedwind: hvis Falk havde været med fremfor Lerager, havde vi vundet 10-1 :)
Indmedwind 11:15          
Ja det det jeg mener hehe der meget der skal afhænge af ham .. Ville gerne kunne sige at vi altså ikke kun er en midtbane med falk :) syntes også tit de mest negative ting kan være alle zecas boldtab han kan ikke spille med i bare 2 år mere tror jeg ikke
Indmedwind 11:17          
Holland ville være fedt for Falk de er ligeglade med at forsvare i Holland ;) de gælder mest om spillet med bolden som jeg ser det vil de bare gerne underholde kost det hvad det vil for vi forsvare nærmest bedre i toppen af SL
Balder24 11:27          
Han skulle være taget afsted for 3-4 år siden. Omvendt, så har han tjent fine penge i FCK og spillet med om mesterskabet hvert år.

Måske i italiensk fodbold, der kan man godt spille til + 35 år.
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober