Luk

Falk om enkelt EL-opgør: Mindre favoritter

| Europa League | 0 kommentarer

Infoboks

FC København - Rijeka
Europa League Kvalifikation (01/10)
YouBet 1,71 3,65 4,80
bet365 1,66 3,60 4,75

Rasmus Falk erkender, at det bliver specielt at afgøre en Europa League-kampagne over én enkelt kamp. Det medfører mindre chancer for favoritterne, vurderer FCK-profilen.

Torsdag aften skal FC København forsøge at holde liv i målet om et europæisk gruppespil, når man gæster svenske IFK Göteborg i Europa League-kvalifikationen.

Skæbnen afgøres over en kamp i stedet for to på grund af det sammenpressede kampprogram, og det er en speciel måde at afgøre en mulig Europa League-skæbne på, erkender FCK's Rasmus Falk.

- Det er specielt, at det afgøres over en kamp. Jo større favorit, du er, jo større, er muligheden over tid, så det bliver noget andet for os over én kamp.

- Fodbold er stadig fodbold, og det handler om at spille den bedst mulige kamp, men der er helt sikkert andre mekanismer i det, når det er over 90 minutter i stedet for 180, siger Falk til bold.dk og uddyber:

- Kommer man bagud, har vi mindre tid til at hente en føring, og omvendt kommer vi foran, er vi noget tættere på at gå videre. Sådan er det jo simpelt, og det gør det anderledes i forhold til, hvor meget man vil se holdene satse.

FCK kommer til Europa League-kampen med en forfærdelig premiere fra 3F Superligaen i ryggen, hvor man tabte 2-3 til OB.

Det bekymrer dog ikke Falk, at FCK kommer til IFK Göteborg-kampen med en så sløj præstation i bagagen.

- Jeg tænker ikke så meget over, at vi kommer med den OB-kamp i ryggen. Selvfølgelig var første halvleg katastrofal, men det er ikke sådan, jeg bekymrer mig. Det er en ny og en anden slags kamp, som vi har forberedt os godt til, siger Falk og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at OB-kampen har fyldt en del for os efter. Vi har brugt noget tid på at snakke om den, men nu er det med at komme videre.

Kampen mod IFK Göteborg spilles torsdag klokken 18.00.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 29. september