LeoVegas.dk ready? betfair Gratis Chance Casino24 Advertisement

Falkesgaard foran filippinsk landsholdsdebut

| International | 10 kommentarer
Falkesgaard foran filippinsk landsholdsdebut
Foto: Bangkok United

Infoboks

Stream FCK - CSKA Sofia og Brøndby - Subotica på Eurosport Player 

Kom i gang nu på Eurosport Player

Advertisement
Michael Falkesgaard er for første gang blevet udtaget til det filippinske landshold, og han debuterer efter planen i en testkamp mod Fiji senere på måneden.

Michael Falkesgaard skiftede denne vinter FC Midtjylland ud med Bangkok United i den bedste thailandske fodboldrække, og målmanden har stået fast i hovedstadsklubben siden sit skifte.

Nu er den 26-årige målmand så blevet udtaget til det filippinske landshold for første gang, og det er han naturligt nok meget stolt af.

- Det er et andet hjemland for mig, så det er rigtig stort for mig at være udtaget. Jeg tror, at alle med to nationaliteter føler sig knyttet til dem begge på en eller anden måde. Selvom jeg har boet i Danmark og føler mig dansk, er Filippinerne mit andet hjem, så jeg er meget glad, siger Falkesgaard til bold.dk.

- Filippinerne er mange gange større end Danmark, og der er en kæmpe interesse for landsholdet dernede. Det er svært at forestille sig, hvor stort det rent faktisk er. Selvom niveauet ikke er det samme som i Europa, er interessen massiv.

Filippinerne spiller senere i marts venskabskamp mod Fiji og en vigtig kvalifikationskamp mod Tajikistan til AFC Asian Cup, og Falkesgaard skal konkurrere med Cardiff-keeper Neil Etheridge i målet.

- Han har gjort det godt, men ikke spillet så meget fodbold, så på den måde har vi været lidt i samme båd. Til gengæld er der mange kampe i England, og hans klub er ikke så meget for at give ham fri til landsholdet.

- Asian Cup’en spilles på et tidspunkt, hvor han ikke vil ikke kunne få fri, fordi det ikke er på FIFA-datoer, så det giver selvfølgelig mig nogle muligheder.

Falkesgaard får efter planen landsholdsdebut i venskabskampen mod Fiji den 22. marts.

- Jeg tror, at planen er, at jeg skal spille testkampen mod Fiji, for han flyver først derned efter kampen, så det ser ud til, at jeg får min debut der. Jeg tænker faktisk ikke så meget over det endnu, fordi jeg har en vigtig kamp med klubben på fredag, så først derefter flytter jeg tankerne.

- Men kval-kampen er rigtig vigtig, og hvis Filippinerne ender med at gå videre, er det landsholdets største præstation til dato. De har aldrig kvalificeret sig til så stor en turnering før, så det er en af de rigtig store kampe, siger Falkesgaard.

AFC Asian Cup-turneringen afvikles i januar og februar 2019.

sara@bold.dk

Stream FCK - CSKA Sofia og Brøndby - Subotica på Eurosport Player  Kom i gang nu på Eurosport Player
Advertisement

Af Sara Margren

10 kommentarer

Frankofil 08:38          
Det er altid fedt og spændende når danske spillere tager på sådanne eventyr.

Jeg kan se at Bangkok i snit har 5,500 tilskuer til deres kampe. Lidt lavere end jeg forventede af en klub med plads til 25,000 men stadig bedre end at spille for 2,000 mennesker i Lyngby eller Horsens.
CopenhagenNoice 10:26          
5500? Shit..i en by hvor der uofficielt siges at bo op imod 15-20.000.000 sjæle. Well..de fleste har nok travlt med at overleve
ThomasDiego 10:52          
Der er ret mange klubber i Bangkok
Frankofil 11:20          
5500? Shit..i en by hvor der uofficielt siges at bo op imod 15-20.000.000 sjæle. Well..de fleste har nok travlt med at overleve
Jeg tror ikke den nationale liga er særlig populær derovre.

Den klub som har det højeste snit har 12,100 pr kamp og spiller i Nakhon Ratchasima (hvor der bor cirka 500,000).

En del højere antal tilskuer i snit pr indbygger end Bangkok dog.
maxbakketop 12:50          
Synd han ikke lige nåede et par kampe med Jerry Lucena :)
grundlovsdag 13:12          
Falkesgaard og Etheridge - de lyder ikke særligt Fillipinske!?!
puting kuneho 14:44          
Grundlovsdag, nu er de jo også halv filippinsk og halvt henholdsvis dansk og engelsk? Udover det, hvad mener du så lyder filippinsk
?
Onsdag 15. august
Tirsdag 14. august