LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Falkesgaard om Kina-brag: Vi kan gøre det

| Asian Cup | 0 kommentarer
Falkesgaard om Kina-brag: Vi kan gøre det
Foto: Getty Images
Michael Falkesgaard og Filippinerne brager fredag sammen med Kina i en nøglekamp ved Asian Cup, og den dansk-filippinske keeper tror på overraskelsen efter en stærk åbningskamp mod Sydkorea.

Michael Falkesgaard vogtede forleden buret og havde udover en kæmperedning flere gode indgreb, da upåagtede Filippinerne længe holdt stand mod en af turneringsfavoritterne Sydkorea.

Sydkorea fik passeret dansk-filippineren én gang og vandt en kneben åbningssejr, men præstationen har givet stor selvtillid til Filippinerne, der er lige dele glade og bitre efter sin debut ved Asian Cup.

- Alle eksperter og observatører havde forventet, at vi ville tabe med fire-fem mål, og på den baggrund var det fedt, at vi fik vist, at vi kan være med og kæmpe med om en plads i knockoutrunden, siger Falkesgaard til bold.dk og fortsætter:

- Sydkorea er ikke et hold, vi skal eller kan måle os med - de slog trods alt Tyskland 2-0 ved VM - men vi slap godt fra det, og det har uden tvivl givet os respekt. Samtidigt er det lidt bittert.

- Vi havde mulighederne, og hvis vi var kommet foran, var de nok gået lidt i panik. Når det er sagt, var det et fair resultat, når man ser på spil og chancer, siger Falkesgaard og tilføjer om sin store redning fra tæt hold:

- Hvis vi skal have en stor turnering, skal jeg præstere på mit højeste niveau, så det var selvfølgelig vigtigt, at jeg kom godt i gang, men generelt gjorde vi også, hvad vi skulle rent defensivt.

Intet at tabe mod Kina
Fredag gælder det Kina, der slog Kirigistan med 2-1 i sin åbningskamp, og selvom en tredjeplads i puljen også kan give avancement - fire af seks treer går videre - er kampen meget vigtig for Falkesgaard og holdkammeraterne.

- Det er 100 procent en nøglekamp for os. Kina har langt mere erfaring end os på dette niveau, men vi er fyldt med optimisme efter præstationen mod Sydkorea og har en forhåbning om, at vi kan lave en stort resultat.

- Ingen forventer, at vi går videre fra gruppen, så det vil være en stor overraskelse. Vi har på den måde ikke så meget at tabe, men vi tror meget på os selv, og et godt resultat mod kineserne vil give os en slags finale mod Kirgisistan, så vi er meget motiverede.

På banen mangler filippinerne erfaring, men på sidelinien har 70-årige Sven-Göran Eriksson til gengæld rigeligt at dele ud af.

- Jeg kan godt mærke, at der er kæmpe respekt omkring Sven, og det som han bringer til holdet i en slutrunde som denne er vitalt. Hans taktiske input kan være med til at give os de sidste marginaler, og derfor betyder han selvfølgelig sindssygt meget, siger Falkesgaard.

Filippinerne og Kina dyster fra klokken 14.30 dansk tid.

mikael@bold.dk
Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Tirsdag 19. marts