Luk

Falsk Verhagen-agent lovede Lyngby millioner

| 3F Superliga | 16 kommentarer

Infoboks

Lyngby - Silkeborg
Superligaen Grundspil (15/12)
bet365 1,90 3,75 3,60
NordicBet 1,96 3,95 3,55
YouBet 1,91 3,85 3,70

En falsk fodboldagent forsøgte at lokke Lyngby med millioner fra Stellar Group, men klubben opdagede svindlen.

Det er ikke kun Viborg FF, som har modtaget forfalskede mails fra en person, som udgav sig for at være fodboldagenten David Eyres fra det store, internationale agentfirma Stellar Group.

Nu kan bold.dk afsløre, at Lyngby Boldklub også modtog en forfalsket mail fra Stellar Group på præcis samme dag, onsdag den 3. juli 2019, som Viborg modtog den første henvendelse i det, der er endt i skandalen om hollandske Bernio Verhagen.

I mailen blev de kongeblå lovet guld og grønne skove i form af millioninvesteringer fra sommeren 2020. Præcis ligesom Viborg.

bold.dk er kommet i besiddelse af mailen, og her kan man blandt andet læse, at Stellar Group ville investere knap 3,4 millioner danske kroner i Lyngby, hvis de formåede at kvalificere sig til europæisk fodbold fra næste sæson. Agentfirmaet ville til gengæld have mellem syv og ti procent af indkomsten fra de europæiske kampe.

Hvis Lyngby blev mestre og skulle spille Champions League-kvalifikation, ville de få yderligere 1,5 millioner kroner, mens det samlede beløb blot blev 750.000 kroner, hvis det ikke lykkedes Lyngby at spille europæisk fodbold. Beløbene skulle ifølge mailen udbetales i sommeren 2020.

Lyngby skulle til gengæld tage imod to spillere efter Stellar Groups eget valg. Agentfirmaet ville betale halvdelen af deres løn, men planen var, at de skulle sælges videre næste sæson, og transfersummen ville så blive delt 50/50 mellem de to parter.

Lyngby hoppede dog aldrig i fælden, da klubben opdagede, at der var tre l’er i Stellar Group i mailnavnet. Det fortæller kommunikationschef Kristian Maimann til bold.dk.

- Vi fik mailen den 3. juli lige efter vores oprykning. Ved første øjekast lignede det, at den var fra Stellar Group. Vi får et par gange om året forespørgsler fra potentielle investorer og andre, der vil samarbejde med os sportsligt på den ene eller anden måde. Så det har vi en procedure for at sende videre for at få flere øjne på.

- Der var flere ting, der undrede os. Dels måden, hvor det hele blev konkret så hurtigt. Derudover mente vi nu nok, at der skal noget mere end 3,4 mio. danske kroner til, at Lyngby med sikkerhed kvalificerer sig til Europa eller blive mestre i denne sæson, fortæller Kristian Maimann til bold.dk og fortsætter:

- Vi har nogle dygtige folk i ejerkredsen, som står for den slags, og det er skarpe og seriøse folk, der arbejder rimelig struktureret med de henvendelser, vi får. Heldigvis spottede de en fejl i mailadressen med det samme, så vi gik aldrig videre med henvendelsen.

bold.dk har tidligere afsløret, at samme David Eyres blev forfalsket i mails, som bold.dk ligeledes er i besiddelse af, i forbindelse med Bernio Verhagens påståede kontrakt i Dinamo Tbilisi i Georgien i juli 2018 samt skiftet til moldoviske Dinamo-Auto tidligere på året.

Her blev dog ikke benyttet tre l'er, men derimod et domæne, som hedder stellargroup.co i stedet for det korrekte stellargroup.co.uk. Domænet er registreret i Holland.

Bernio Verhagen sidder lige nu varetægtsfænglset frem til den 16. december for begrundet mistanke om røveri, vold og trusler. Han nægter sig dog skyldig.

Hans kontrakt med Viborg FF er ifølge klubben blevet ophævet, men hollænderen nægter selv at have underskrevet en opsigelsesaftale.

Oplev magien på Lyngby Stadion - køb billet her!


Af Anders Borup

16 kommentarer

Celestino 13:41          
Fodboldens Casper Rieper-Holm! Sikke en svindler.
Siaya 14:06          
He is up to no good
Connaisseur 14:19          
Omend dette er en omgang grotesk svindel så er sammenligningen med Casper Rieber-Holm ikke helt på sin plads. Den mand har ødelagt utallige menneskers liv og er dømt for samleje med en mindreårig. Men forstår din tanke om sammenligningen af svindlen.
Jasperthesjasper 14:39          
Omend dette er en omgang grotesk svindel så er sammenligningen med Casper Rieber-Holm ikke helt på sin plads. Den mand har ødelagt utallige menneskers liv og er dømt for samleje med en mindreårig. Men forstår din tanke om sammenligningen af svindlen.
Nu kender jeg ikke denne Casper Reiber-Holm og er for doven og uinteresseret til ag Google ham, så det er muligt at han har lavet virkelig lort i den, men Verhagen har altså både overfald, røveri, vold, frihedsberøvelse, dokumentfalskneri, bedrageri, underslæb og tyveri, og sikkert meget andet os ikke-juridiske personer kender til, på sit rap sheet. Synes han virker som en forholdsvis nederen type, der bestemt ikke kun begrænser sig til "grotesk svindel"
Villafan1 14:59          
Viborg kunne da bare havde gjort deres hjemmearbejde - ville tage 5 minutter at opdage - Fredbjerg prøvede skjule det ved at udtale at Verhagen var en hurtig angriber - han havde dog aldrig set ham spille.
Eiskalt 15:04          
Mon ikke Viborg har fortrudt deres grådighed og sløsede tilgang til potentielle investorer - samt omgang med sandheden da spilleren skulle præsenteres.
Søndag 8. december