LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Familien flyttede for VB-stjerneskuds skyld

| NordicBet Liga | 2 kommentarer
Familien flyttede for VB-stjerneskuds skyld
Foto: Vejle Boldklub

Infoboks

AGF - Vejle Boldklub
Superligaen Pulje 1 (01/04)
bet365 1,80 3,60 4,50
NordicBet 1,83 3,90 4,10
Oddset 1,65 3,80 5,30
Stream Vejle Boldklub – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
18-årige Agon Mucolli er godt i gang med et begå et gennembrud i Vejle Boldklub, som han kom til som U14-spiller. Faktisk valgte hans forældre at flytte fra Fredericia til Vejle på grund af to talentfulde sønner.

Blot 18-årige Agon Mucolli blev forud for indeværende sæson rykket op på førsteholdet i Vejle Boldklub. Efter en lang periode uden synderlig meget spilletid er han nu startet inde i de seneste tre kampe for klubben fra Nørreskoven.

Den ydmyge, unge mand vil dog ikke rode sig ud i at spå om, hvorvidt han nu har leveret sit gennembrud i Vejle.

- Det er kun tre kampe, jeg er startet inde i, og det er svært at sige, hvordan det kommer til at se ud på længere sigt. Men jeg arbejder selvfølgelig rigtig hårdt på det, siger Agon Mucolli til bold.dk.

- Lige nu og her handler det bare om at komme til at spille fast. Det handler om, at jeg skal udvikle mig mest muligt og få noget spilletid, siger Mucolli, der som så mange andre unge fodboldspillere drømmer om en karriere i udlandet.

Før den drøm kan gå i opfyldelse, skal han spille sig ind som fast mand i Vejle - og han føler, at han har fundet sig godt til rette på 1. divisionsniveau, hvor den fysiske del er den helt store forskel fra U19-fodbold. Selv er Mucolli da heller ikke nogen fysisk kraftkarl. I stedet har han sine forcer andre steder.

- Jeg bidrager med en masse offensive kvaliteter. Jeg er god en-mod-en og har et godt overblik, og så har jeg bygget noget defensivt på i løbet af den seneste tid, siger han.

Flyttede familien for fodbolden
Agon Mucolli er et produkt af Vejle Boldklubs talentarbejde. Faktisk flyttede hele hans familie i sin tid fra Fredericia til Vejle, for at Agon og hans lillebror, Arbnor, skulle få de bedste muligheder for at udvikle sig på fodboldbanen.

Agon og Arbnor, som på det tidspunkt var henholdsvis U14- og U13-spillere, spillede sammen på U14-holdet i klubben Fredericia forenede Fodboldklubber (FfF'erne). Og det gjorde de godt. Rigtig godt. I hvert fald fik man i Vejle øje på de to talentfulde knægte, som løb rundt og drev gæk med modstanderne i hver weekend.

- Min træner fortalte mig, at Vejle gerne ville have os begge. Min lillebror ville rigtig gerne skifte, så han kunne komme til at spille med nogen på sin egen alder i Vejle. Jeg var knap så overbevist, for jeg kunne komme til at spille med nogen, der var ét eller to år ældre i Fredericia, og det syntes jeg var fedt, siger han og fortsætter.

- Men så tog vi chancen og skiftede. I tre måneder kørte vi mellem Vejle og Fredericia hver dag for at komme til træning - men det havde vi ikke råd til i længden, så mine forældre valgte at flytte hele familien til Vejle, og lige siden har vi begge haft god succes.

Det gik så godt, at Agon Mucolli i 2013 blev udtaget til U16-landsholdet, hvor han spillede syv kampe, inden han rykkede op på U17-landsholdet, hvor han fik ni kampe. Lillebror, Arbnor Mucolli, spiller på den centrale midtbane på VB's U19-hold og har tidligere i oktober fået sin landsholdsdebut på U18-landsholdet.

Forældrene har betydet meget
Det er altså et sæt talentfulde brødre, der render rundt i Vejle Boldklub, og Agon Mucolli tilskriver sine forældre meget af succesen på grund af valget om at flytte til Vejle fra Fredericia.

- Det har været fedt, at mine forældre har gjort så meget for mig og min bror, siger Agon Mucolli, som dog stadig nærer store følelser for hjembyen, hvor han dog ikke har planer om at skulle spille fodbold lige foreløbig.

- Fredericia betyder rigtig meget for mig. Det er der, jeg har alle mine venner, og jeg er tit i Fredericia stadigvæk. Men det ligger nok et godt stykke ude i fremtiden, hvis jeg på et tidspunkt skulle spille for FC Fredericia, siger Mucolli efterfulgt af en let latter.

18-årige Mucolli kan få endnu mere spilletid i benene for FC Fredericias ærkerivaler, når Vejle Boldklub torsdag møder Fremad Amager.

nicolai@bold.dk

Stream Vejle Boldklub – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Torsdag 21. marts
Onsdag 20. marts