Luk

Fans til EM: Disse byer lover tilskuere

| EM | 5 kommentarer

Infoboks

EM

De 12 EM-værter skal senest onsdag meddele UEFA, hvor mange tilskuere de kan huse ved sommerens slutrunde. Få overblikket her.

UEFA har krævet, at de 12 EM-værtsbyer skal kunne huse tilskuere til sommerens slutrunde, og ellers kan de blive droppet som EM-værter.

Onsdag er deadline for en tilbagemelding fra de 12 nationer om, hvor mange tilskuere de forventer at kunne lukke ind, men ikke alle har offentligt meldt ud om det.

Herunder følger et overblik over værtsbyernes udmeldinger, og den vil løbende blive opdateret.

Amsterdam
Det hollandske fodboldforbund, KNVB, har meddelt UEFA, at Johan Cruijff ArenA i Amsterdam kan huse minimum 12.000 tilskuere. Antallet kan dog stige, alt efter corona-situationen til den tid, lyder det.

Baku
Aserbajdsjan har på nuværende tidspunkt ikke meldt noget ud.

Bilbao
De baskiske myndigheder informerede tidligere onsdag UEFA om, at de kan huse 13.000 tilskuere, hvilket er 25 procent af San Mames i Bilbao, men onsdag aften har det spanske fodboldforbund meldt ud, at det nu slet ikke er muligt at få tilskuere i Bilbao, hvorfor byens EM-medværtsskab er i fare.

Det kan du læse nærmere om ved at klikke her.

Bukarest
De rumænske myndigheder har meddelt UEFA, at de forventer 13.000 tilskuere i Bukarest, hvilket svarer til 25 procent af nationalarenaen.

Budapest
Ungarn  har på nuværende tidspunkt ikke meldt noget ud.

København
Kulturminister Joy Mogensen har garanteret, at 12.000 tilskuere kan komme til EM-kampe i Parken i København. Det er omtrent 33 procent af stadionkapaciteten.

UEFA har siden ytret tro på, at der kan tillades mellem 18.000 og 24.000 tilskuere i København, fordi Danmark har så godt styr på pandemien.

Dublin
Dublin er én af de værtsbyer, der er stor tvivl om. Irlands turisme- og sportsinstans havde tirsdag ikke mulighed for at give en forsikring om et antal tilskuere ved slutrunden.

Man vil dog holde dialogen med UEFA og håber, at det bliver muligt at afholde kampene med tilskuere.

Glasgow
Skotland har udvist lidt større håb end Dublin, når det kommer til tilskuere ved sommerens EM.

Førsteminister Nicola Sturgeon siger, at hun er 'håbefuld' og 'desperat' i forhold til at afvikle kampene i Glasgow, og hun sigter efter 'et passende godt antal tilskuere i Hampden', dog uden at uddybe nærmere.

London
Wembley Stadium lægger græs til syv kampe ved EM, inklusiv semifinaler og finalen, og England er i fuld gang med tilskuer-forsøg i FA Cup'en og Carabao Cup'en.

England forventer at huse 22.500 tilskuere til gruppekampene, mens håbet er minimum 45.000 fans til semifinaler og finalen, som svarer til henholdsvis 25 og 50 procent af kapaciteten.

Premierminister Boris Johnson har angiveligt tilbudt UEFA at afholde som eneste vært, og London bør derfor - med mindre corona-situationen ændrer sig drastisk - være rimelig sikker som vært.

Det engelske fodboldforbund har ikke meldt ud, hvor mange tilskuere de forventer at kunne huse. Ved FA Cup-finalen 15. maj ventes 21.000 tilskuere på plads.

München
München har ifølge SID indsendt de første formelle informationer til UEFA om tilskuere, hvor de dog angiveligt ikke oplyser, hvor mange der kan komme på Allianz Arena. Det vil komme an på pandemien til den tid, lyder det.

Det tyske fodboldforbund har dog lagt pres på myndighederne til at 'præsentere et solidt scenarie' til sommerens slutrunde.

Rom
De italienske myndigheder har ifølge fodboldforbundet, FIGC, givet grønt lys til at tillade tilskuere på det olympiske stadion i Rom, hvilket man er gået videre med til UEFA.

Italien tillader mindst 25 procent af kapaciteten på Stadio Olimpico, hvilket svarer til cirka 17.000 tilskuere.

Sankt Petersborg
Rusland har tilbudt 34.000 tilskuere, hvilket er halvdelen af stadion i Sankt Petersborg.


Af Sara Margren
Tirsdag 20. april
Mandag 19. april