Luk

FC Helsingør rykker i 1. division efter sejr

| 2. Division | 6 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Helsingør
Træningskamp (16/01)
bet365 1,60 4,20 4,33

FC Helsingør har sikret sig oprykning til 1. division efter at have besejret Holbæk med 1-0. I den anden ende af tabellen tabte BSV til Fremad Amager og rykker derfor ud af 2. division Øst.

Onsdag aften var der fuld runde i 2. divison Øst og hvis resultaterne flaskede sig, kunne FC Helsingør sikre sig oprykning med tre spillerunder tilbage. I den anden ende kunne BSV med et nederlag til Fremad Amager rykke ned.

De 1.306 tilskuere i Helsingør var vidne til at FC Helsingør fik en drømmestart på opgøret mod Holbæk. Hjemmeholdet, med Martin Koch i spidsen, skulle bare bruge to minutter til at bringe sig foran 1-0.  Holbæk fik ikke clearet et hjørnespark ordentligt og så kunne Koch sparke bolden fladt i nettet tæt under mål.

Efter det tidlige føringsmål begyndte hjemmeholdet at virke nervøse og smed mange bolde væk. Holbæk spillede sig til et par muligheder i første halvleg, men formåede ikke at få bolden i kassen. På trods af at være det bedste hold i første halvleg, måtte Holbæk gå til pause bagud med 1-0 på Kochs lynscoring.

Hjemmeholdet startede anden halvleg som de sluttede første og kunne stadig ikke få spillet til at flyde. Efter en times spil kom Mads Laudrup på banen og herefter fik Helsingør bedre styr på spillet. Anden halvleg forløb uden de helt store chancer i nogle af enderne og det var for ikke for alvor tæt på hverken 2-0 eller 1-1. Efterhånden som kampen skred frem fik hjemmeholdet mere og mere kontrol og Holbæk formåede ikke at true føringen.

1-0-sejren til FC Helsingør betyder, at de med tre spillerunder igen har sikret sig oprykning til 1. Division.

I den anden ende af tabellen tabte BSV 4-1 til Fremad Amager og rykker dermed ned, på trods af BSV’s spillende træner, Peter Madsens, saksesparksmål i kampen. Rækkens absolutte bundhold Svebølle fik en sjælden sejr, da de besejrede Herlev med 3-1.

Nykøbing FC slog Avarta med 3-1 og B1908 gik målamok og vandt 6-0 over Rishøj, mens HIK og Frem spillede 1-1.

Andetsteds vandt Hvidovre lokalopgøret over Avedøre med 2-0, mens B 93 slog GVI med 3-0.


Af Nanna Møller Karlsen
Lørdag 16. januar
Fredag 15. januar