Luk

FC København gafler landsholdets analytiker

| 3F Superliga | 10 kommentarer

Infoboks

FC København - FC Nordsjælland
Superligaen Mesterskabsspil (18/04)
Bet25 1,61 3,90 4,90
Oddset 1,62 4,20 5,20
bet365 1,53 4,20 5,75

FC København oplyser fredag, at klubben henter landsholdets analytiker Mounir Akhiat ind som leder af en ny analyseafdeling i klubben. Han tiltræder 1. september.

Der har været enorme udskiftninger i staben omkring FC Københavns førstehold, og fredag har FCK præsenteret en kommende tilføjelse til en ny analyseafdeling, som skal arbejde på tværs af førsteholdet og akademiet, lyder det.

Således har FCK kigget mod det danske landshold, hvor klubben har gaflet Kasper Hjulmands analytiker Mounir Akhiat, der fra 1. september skal lede analyseafdelingen i FCK – på den måde når Akhiat altså at være med landsholdet til EM.

Midlertidig sportslig ansvarlig i FCK, William Kvist, glæder sig over den kommende tilføjelse til staben.

- Vi er meget glade for, at vi kan tiltrække en kapacitet som Mounir til at være daglig leder i tæt samspil med trænerne, siger William Kvist til FCK.dk og tilføjer:

- Han har spillet en vigtig rolle omkring herrelandsholdet de seneste år, hvor han har været en del af trænerteamet i arbejdet med forberedelserne og taktikken til kampene.

- Mounir kommer med international erfaring samt et samarbejde med nogle meget dygtige trænere, og hans erfaring og evner skal være med til at understøtte vores trænere i deres arbejde analyse af træninger, kampe, forberedelse til kampe og taktiske aspekter.

- Analyse og data er en stadig vigtigere del af at optimere vores præstationer og resultater, og vi ser frem til at få en hel afdeling med fokus på det med Mounir i spidsen, så vi fortsat udvikler os på det område.

Kvist tilføjer om den nye afdeling:

- Arbejdet med analyse og data er afgørende for, at vi hele tiden får det optimale ud af vores ressourcer, trænere og spillere. Derfor opgraderer og investerer vi i at blive endnu dygtigere og endnu bedre organiseret på de områder.

- Idéen med at skabe en hel afdeling er, at vi vil have mere end en enkelt person, som cheftræneren kan bruge i sit team. Vi skal have det som et integreret element og en ressource, som vores dygtige trænere kan arbejde med fra talentafdeling til førsteholdet.

Akhiat blev tilknyttet landsholdet af Åge Hareide i 2016, og inden da var han chefanalytiker i Brøndby IF.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Jonas Dalgård

8 kommentarer

Daemon 14:49          
Han er brøndbyfan.
Lahlav 15:52          
Who gives a fuck. Så længe han gør sit arbejde professionelt.
Slettet(201112210804) 17:20          
Lahlav

Who gives a fuck
Det er der temmelig mange der gør....
AaBager 18:09          
Han skal nok i gang med at slette en masse Twitteropslag. På dem ligner han ikke en, der nogensinde kunne finde på at tage et job i FCK.
slej 19:27          
Ikke mere, åbenbart
Jonson10 19:38          
Er det så slemt endda? Man må vel antage at manden naturligvis varetager sit nye arbejde på en professionel måde, andet ville jo være at skyde sig selv i foden. Hvis hans kompetencer er så gode som det lyder til, lever man nok med at han er BIF-fan.

Men jeg kan da godt se på twitter, facebook og andre fora, at han får nogle særdeles hårde ytringer med på vejen. Brøndbysvin, rotte osv.
Der er sågar konspirationsteorier om, at han med fuldt overlæg, vil forpurre FCK´s spil med sine data og analyser. Det virker naturligvis absurd, selvom tanken i sig selv er sjov at lege med. Et scenarie - hvor BIF langsomt infiltrerer "Byens hold", via dobbeltagenter i form af en over the hill og svinedyr polak, en mentaltræner(nu Head of People and Culture), samt endnu en "Head Of´er" i Mounir Akhiat.
Der er lige blevet en formandspost ledigt i PSE´s bestyrelse.... Hvem mon tager den?
Dentovltemand2 22:47          
Mandag 12. april
Søndag 11. april