LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FC Midtjylland måtte slide for sejren

| Superligaen Grundspil | 69 kommentarer
FCM holder snor i FCK med sejr over rivaler - se alle 3 mål her
Indskiftet hollænder reducerer efter 11 minutter! Se scoringen her
KONTROVERSIEL FCM-SCORING! Er der offside her?
Optimistisk Steinlein: 'Vi vil udvikle verdens bedste fodboldspillere'
Guf for AaB-fans: Spalvis' lækre mål sikrede sejren i vild guldduel
FC Midtjylland måtte slide for sejren
Foto: Getty Images
FC Midtjylland hentede en hårdt tilkæmpet 1-0-sejr over Vendsyssel i Superligaen takket være et hovedstødsmål af Kian Hansen i første halvleg.

Vendsyssel åbnede mandag deres forår i Superligaen, da de bød de danske mestre fra FC Midtjylland op til dans.

Vendsyssel gav debut til den nytilkomne duo Fransisco Junior og Tiemoko Konate fra start, mens målmand Michael Tørnes havde forvist efterårets førstekeeper Nicolai Flø til en bænkplads.

FC Midtjylland havde ingen debutanter med fra start, men havde rykket Evander frem i angrebet ved siden af Paul Onuachu og Rilwan Hassan.

Konate testede i kampens indledning Jesper Hansen i FC Midtjylland-målet, men den rutinerede keeper var vågen og afværgede.

Vendsyssel startede generelt friskt og fik i perioder presset FC Midtjylland godt tilbage, men det var gæsterne, der kom i front efter godt 25 minutter.

Kian Hansen steg til vejrs efter et hjørnespark og pandede FCM på 1-0 på holdets første reelle chance i opgøret.

Kort efter blev linjedommer Henrik Hansen ramt af en genstand i baghovedet, og der var et ophold i spillet i en håndfuld minutter, mens stadionspeakeren opfordrede til lidt mere anstændighed over højttaleren.

Paul Onuachu havde en kæmpe chance mod slutningen af første halvleg, da Konates tilbagelægning blev for kort, men Søren Henriksen kastede sig ned og reddede kastanjerne ud af ilden.

FC Midtjylland fik aldrig spillet til at flyde for alvor i første halvleg, som var præget af mange dueller og svære betingelser, og stillingen var derfor 1-0 til FCM ved pausen.

Midtjyderne kom bedst ud til anden halvleg, og både Tim Sparv og Erik Sviatchenko noterede sig gode muligheder.

Rilwan Hassan fik en enorm chance efter godt en time, da han blev spillet fri i venstre side, men hans skud mod fjernest stolpe gik snert forbi.

Vendsyssel kæmpede godt for det og var frygtløse i nærkampene, og de sendte debutanterne Mads Roerslev og Benjamin Källman ind.

Midtjyderne fik aldrig fuld kontrol over kampen, og det var i høj grad Vendsyssels fortjeneste, for de prøvede virkelig at stresse gæsterne.

Källman fik en glimrende mulighed for en udligning kort før tid, da den finske angriber sled sig fri, men afslutningen sad et godt stykke forbi mål.

FC Midtjylland kørte derfor 1-0-sejren hjem, og de holder dermed snor i FC København i toppen af Superligaen.

Se Everton - Manchester United Stream live på Eurosport Player   
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren
Søndag 21. april
Lørdag 20. april