Luk

FC Svendborg bliver atter til SfB

| 2. Division | 5 kommentarer

Infoboks

Bestyrelsen i Svendborg forenede Boldklubber dropper FC Svendborg, og i stedet overgår førsteholdet til moderklubben.

FC Svendborg har været hårdt ramt i denne sæson. I efteråret måtte den fynske klub opsige cheftræner Michael Schjønberg på grund af en presset økonomi, og klubben reddede sig efterfølgende fra en truende konkurs.

Sportsligt roder fynboerne også rundt i bunden af 2. division, og nu har klubbens ledelse truffet en markant beslutning.

FC Svendborg lukkes ned fra sommerferien, og førsteholdet overgår igen til at høre under moderforeningen SfB, som de også gjorde indtil oprykningen til 2. division i 2008.

- Den meget negative presse om vores klub, specielt FC Svendborg, i gennem de seneste 8-9 måneder har efterladt os med et troværdighedsproblem, et imageproblem om man vil. Stormen er ikke ovre endnu, skriver SfB-formand Morten Frederiksen på klubbens hjemmeside.

- Det skal vi være bevidste om, men det er også vigtigt, at vi nu bevæger os ud af fortidens skygge, og bruger alle vores fælles kræfter på at forme fremtiden. Som ny ledelse har vi valgt at udstikke en kurs, der skal samle klubben. Vi vil tilbage til klubbens rødder, vi vil genfinde og styrke vores DNA.

Beslutningen betyder blandt andet, at førsteholdet igen skal spille i hvide trøjer frem for de orange, som FC Svendborg hidtil har spillet i. Derudover vil klubben skabe større sammenhængskraft fra U5 til førsteholdet.

Svendborg forenede Boldklubber, SfB, har som mål at blive den dygtigste klub til talentudvikling på Fyn.


Af Sara Margren
Torsdag 22. oktober
Onsdag 21. oktober