Luk

FCH: Farvel til rekordholder, Boysen og Haren

| 1. Division | 6 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør kommer efter denne sæson til at sige farvel til en trio med kontraktudløb bestående af David Boysen, Lucas Haren og Anders Holst.

Til sommer skal FC Helsingør tage afsked med tre spillere, der har kontraktudløb, oplyser 1. divisionsklubben mandag.

Det drejer sig om David Boysen, Lucas Haren og Anders Holst, som har spillet henholdsvis 29, 64 og hele 236 kampe.

Sportslig ansvarlig i FC Helsingør, Brian Gellert, sætter ord på afskeden med de tre spillere.

- Med David Boysen var det hele tiden planen, at han skulle ind og stabilisere offensiven på kort sigt og være backup for Sebastian Czajkowski og Jeppe Kjær, der har været ude med skader. David har været meget professionel i sin tid her, og til fulde accepteret sin rolle i truppen. David har været god til at dele ud af sin erfaring, og vi har været glade for at have ham, siger 

- For Lucas’ vedkommende har vi talt frem og tilbage med ham og hans agent her i foråret, og Lucas har luftet et ønske om at komme videre og forsøge at få en kontrakt i udlandet eller på et højere niveau. Vi har været meget glade for at have Lucas her. Han var en vigtig del af vores oprykningshold sidste år, og han har også spillet en stor rolle i vores flotte sæson i 1. division.

- Vi er blevet enige om, at det med hans kontraktudløb nu gav mening, at han kunne komme ud og se, om han kan lande en kontrakt på en højere hylde.

Afskeden med 28-årige Anders Holst har ikke været nem, fortæller Gellert.

- Også med Anders Holst er der tale om en af de svære beslutninger, man er nødt til at træffe som klub ind i mellem. Holsts meritter taler for sig selv: Med i alle vores op- og nedrykninger, kamprekordholder og en af de helt store personligheder i FC Helsingørs historie.

- Men Anders er nået op i en alder, hvor vi har valgt ud fra et sportsligt synspunkt at satse på yngre kræfter som Elijah Just, Philip Rejnhold og Tonni Adamsen på de pladser, Holst kan spille.

- Det har ikke været en nem beslutning, men der bliver vi nødt til at følge vores sportslige strategi. Anders vil altid have sit eget kapitel i historien om FC Helsingør.

Anders Holst fortæller, at han godt forstår FC Helsingørs beslutning.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 17. juni
Onsdag 16. juni