LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCK begravede FCM's titeldrømme med manér

| Danmark | 99 kommentarer
Mål på dommerkast, fairplay og scoring med skridtet - se alle påskens bizarre mål
Den værste frygt bekræftet: Brøndby-forsvar ude resten af året med overrevet korsbånd
Skuffet FCM-træner: 'Begge Brøndbys mål blev rettet af - de arbejder ikke hårdt for at få dem'
Ærgerlig FCM-stopper: Vi er bare ikke bedre lige nu - og vi kan lige så godt ønske FCK tillykke
Lettet Brøndby-træner efter dårlig periode : 'I dag spiller vi med hjertet, og derfor vinder vi'
FCK begravede FCM's titeldrømme med manér
Foto: Getty Images

FC København gav ikke FC Midtjylland mange ben at gå på i top i Superliga-topkampen, som de hvidklædte værter vandt med 3-0 efter blandt andet to scoringer af Dame N'Doye.

Reklamebanderne var rykket helt tæt på banen, og kridtstregerne var trukket skarpt op til guldkamp, da FC København bød FC Midtjylland velkommen i Telia Parken.
 
Begge mandskaber havde til kampens anledning at tage alle de tunge skyts i brug, hvilket gav plads til Robert Skov, Viktor Fischer og Dame N'Doye i FCK-offensiven, mens tilbagevendte Paul Onuachu fik lov til at flankere Evander og Frank Onyeka på toppen for FCM.
 
Første chance i kampen tilfaldt FC Midtjylland efter fem minuter, da Andreas Bjelland af flere omgange fik smidt bolden væk, hvilket i sidste ende gav plads til et farligt skud af Evander, som ramte lige forbi mål.  
 
FC København sad dog spillemæssigt på den første halve time, og efter 21 minutter skulle hjemmeholdet også have bragt sig i front efter en stærk soloaktion af Dame N´Doye. FCK-rekordmålscorer manglede dog den sidste skarphed i sin afslutning, som røg lige forbi Jesper Hansens ene stolpe.
 
Fire minutter skulle der dog kun før FCK endelig kom i fornt.
 
FC Midtjylland-mandskabet snorksov på et kort hjørnespark, og så kunne Viktor Fischer lægge en fin tværaflevering ind i feltet, som Jesper Hansen sendte ind i hovedet på Andreas Bjelland, der nemt kunne score sit første sæsonmål fra kort afstand.
 
Midtjyderne kom efterfølgende en smule bedre med, men det var værterne som lidt senere i første halvleg endnu engang kunne sætte bolden ind i netmaskerne.
 
For efter 38 minutter boblede FCM igen på et FCK-hjørnespark, hvilket N´Doye udnyttede til at sparke sin arbejdsgiver på 2-0 efter flot at havde udøvet en pirouette om sig selv i FCM-feltet.
 
FC Midtjylland sluttede halvlegen af med at ramme både overligger, stolpen og få et skud reddet på stregen, hvilket dog ikke rykkede ved hjemmeholdets 2-0-føring til pause.
 
Med FCK's kurs mod en afgørende sejr og et forspring på otte point i toppen af Superligaen, var FC Midtjylland pisket til at komme frem af banen fra anden halvlegs start.
 
Hjemmeholdet var dog fortsat det farligste hold foran mål, og efter 63 minutter slukkede N'Doye gæsternes chance for at komme tilbage i kampen, da han efter en skøn detalje fik smækket bolden ind til 3-0.

FC Midtjylland-spillerne virkede til ikke at have mange idéer i det offensive og kunne derfor ikke gøre noget ved cifrene på måltavlen. 

FC København tog derfor et skridt i kampen om mesterskabet, og har nu otte point ned til FC Midtjylland, der har syv point i deres sidste fire kampe. Der resterer seks runder af mesterskabsslutspillet i Superligaen. 

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mads Adam Wegener

98 kommentarer

Kallesen 19:56          
Var det forskellen på nummer et og to?

Og man må sige, at dommeren endda forsøgte at hjælpe FCM ved f.eks. ikke at vise Emander ud for at slå Ankersen.

Men jeg var faktisk mest overrasket over, hvor tandløse uldjyderne var, når man nu tænker, at de befinder sig i jægerens rolle. Måske forsøgte de endda, evnerne rakte bare ikke så langt...

I al fald viste vores midtbane hvordan man styre den; ja faktisk var der jo genpres og vilje til forskel over hele linjen.

Guld dufter noget bedre end sølv, ikke sandt? :)
SimonSH 19:58          
FCK var bare skarpere
mr_jay 19:59          
"Vi kan vinde i Parken" citat Erik Sviatchenko. Er godt råd herfra skal være, så giv jer 100% og sigt efter medspillerne. Det ville helt sikkert øge mulighederne. FCK var bare bedre hele vejen rundt og intet at udsætte på sejren.
Loco Torero 20:00          
Man kan undres over at midtjyderne ikke kunne mere. Det er måske bare den reelle niveau forskel på de 2 klubber?
VIF57 20:00          
Feedt at udradere Herning ;)
JG-FCN 20:00          
FCM var jo helt håbløst elendige? Nærmest dem der har spillet dårligst mod FCK af top 6 holdene... Nå men tillykke til FCK med SL 18/19
Womble 20:00          
Man må bare tage hatten af for FCK. Der lignede top mod bund.
Mandag 20. maj
Søndag 19. maj