LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

FCK-boss valgt ind i ECA-komite

| FC København | 11 kommentarer
FCK's græske nyindkøb scorer på Courtois
FCK-boss valgt ind i ECA-komite
Foto: Jan Christensen / Getty Images

Infoboks

Randers FC - FC København
Superligaen Grundspil (17/02)
bet365 4,75 3,75 1,70
NordicBet 4,65 3,65 1,79
Oddset 5,30 3,70 1,70
FC Københavns Anders Hørsholt er valgt ind i eksekutiv-komitéen i ECA, hvor Juventus-præsident Andrea Agnelli er ny formand.

FC Københavns direktør Anders Hørsholt har været til valg om at komme i eksekutiv-komitéen i ECA, som er en sammenslutning af 220 klubber i Europa.

Tirsdag annoncerede ECA på Twitter, at Hørsholt er blevet valgt ind og dermed sidder i komitéen fremover.

Juventus' præsident, Andrea Agnelli, er blevet valgt som ny formand i stedet for Karl-Heinz Rummenigge, som selv har valgt at trække sig fra posten.

Stream Randers FC – FC København på Eurosport Player
Advertisement

Af Mikkel Nøhr

11 kommentarer

viv 12:26          
Spænden om der kommer noget ud af dette, tror det nu ikke
RonniP01 12:36          
Hvad laver de i ECA?
mexicoz 12:42          
De diskuterer vist mest piratliga...
RaSMuS. 12:44          
Forhåbentlig ikke det samme som i FIFAs forhenværende eksekutivkomité.
sukikkeigen 13:08          
Det er klubbernes interesse organisation, de diskuttere hvad klubberne ønsker af UEFA og er dem som forhandler med UEFA.

Og ikke alt muligt andet folk kommer med i dumme kommentarer
Azwethinkweiz 13:20          
Er nok lidt farvet her, men tror kun det er en fordel at Agnelli er blevet formand. Især hvis man ser på den måde hvorpå Juventus er blevet ledt siden hans ankomst - og hvordan klubben generelt bliver drevet. Rummenigge har haft et par uheldige situationer hvor han simpelthen har overreageret - senest da han svor at han ville boykotte Champions League finalen (om Real Madrid reelt blev forfordelt i deres kampe mod Bayern gider jeg dog ikke spekulere i). Som formand for ECA bliver man sgu nødt til at kunne sætte sig ud over klubfølelser og det formandskab man besidder i en gældende klub til fordel for sin rolle som ECA-formand. Her er Agnelli en meget roligere person, der meget sjældent udtaler sig til pressen og når han endelig gør, så er der substans i det han siger og lange overvejelser bag hans ord.
Mark Breton 14:03          
ECA er ikke alle klubbers forum, det er derimod EPFL, hvor Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen er en markant næstformand.

ECA er en interesseorganisation for de godt 50 topklubber i Europa. Her er de danske topklubber i den tyndeste ende af listen. ECA er iøvrigt også blevet kraftigt udvidet for ganske få år siden. Dog er det fortsat de virkeligt tunge drenge som styrer festen i ECA, og disse plejer ikke at tage synderligt hensyn til de blot mellemstore og mindre europæiske topklubber og er ofte i interessekonflikt med både UEFA og EPFL, trods også medlemmer der. Ofte er ting også klappet af inden møder blandt topklubberne indbyrdes, sådan foregår det jo alle steder. FCK hører ikke til inderkredsen i den forbindelse, og Anders Hørsholt er valgt fra de 3. bedste lag, se link herunder, men det er rigtigt fint og et godt skridt på vejen, at Anders Hørsholt er blevet valgt ind i dette styrende udvalg uanset baggrund. Og det er også rigtigt godt for fodbolden, at den meget selvbevidste og selvrådende K.H.R. endelig bliver skiftet ud. Men det ændrer jo ikke ved Bayerns indflydelse i sig selv. En indflydelse som K.H.R. jo har været enerådende katalysator for de seneste år.

Helt godt bliver det nok aldrig, money rules også i den forbindelse, men kæmpe tillykke til Anders Hørsholt og dansk fodbold med valget, det er super godt gået af ham, og rigtigt godt at Danmark og de danske topklubber derved opnår bedre indflydelse. En indflydelsesrig post er det trods alt under alle omstændigheder.

Se: www.ecaeurope.com/news/19th-eca-general-assembly-to-take-place-in-geneva/
Søndag 17. februar
Lørdag 16. februar