Luk

FCK får bøde for brug af pyroteknik mod SIF

| 3F Superliga | 18 kommentarer

Infoboks

FC København - Slovan Bratislava
Europa Conference League Gruppe F (09/12)
bet365 1,61 3,80 5,00

FC København er blevet idømt en bøde på 10.000 kroner, da klubbens fans benyttede sig af pyroteknik til udekampen mod Silkeborg den 7. november.

En gruppe FC København fans havde medbragt diverse pyroteknik til udekampen mod Silkeborg den 7. november. 

Det blev antændt og koster nu klubben en bøde på 10.000 kroner, skriver Fodboldens Disciplinærinstans. 

De vurderer, at der i alt blev affyret ét stykke pyroteknik, fremgår det af kendelsen. Du kan læse både dommerens, Silkeborgs og FC Københavns syn på sagen nedenfor. 

Indberetning fra dommeren

Dommeren har indberettet følgende: 

- At i kampens 75. minut blev der afbrændt 1 romerlys i FC Københavns fanafsnit.

-At afbrændingen ikke havde indflydelse på kampens afvikling. 

Redegørelse fra Silkeborg IF 

Silkeborg IF har været forelagt dommerens indberetning, og havde følgende bemærkninger: 

- At ved indgangen til FC Københavns udebaneafsnit, var der etableret et slusesystem, hvor tilskuerne først skulle gennem FC Københavns away tjek ind.

- At tilskuerne herfra enkeltvist blev vist hen til en af kontrollørerne, der foretog visitation af hver enkelt person, og herfra videre til billetscanning.

- At Silkeborg IF på overvågningen kan se, at der ikke var trængsel, og at visitationerne blev foretaget grundigt fra evt. hovedbeklædning til fodtøj.

- At det dog alligevel har været muligt for én person a få smuglet et romerlys med ind.

- At efter afbrændingen, der foregik med personen stående oppe på kanten af capo-tårnet, er overvågningen gennemgået, og her kan det ses, at en gruppe hjælpes ad med at holde et stort flag over nogle personer, hvorfor der dukker en mand i mørk t-shirt frem maskeret med en tætsiddende hvid maske.

- At han forsvinder herefter i mængden for kort tid efter at klatre op på capo-tårnet, hvor han antænder lyset og holder det i udstrakt hånd indtil det er udbrændt.

- At han herefter forsvandt op i mængden af fans og det ikke var muligt at finde frem til ham.

- At det var en tydeligt planlagt aktion fra personens side og gruppen omkring ham.

- At ifølge politiet og FC Københavns sikkerhedschef, som befandt sig i KST, ville det ikke være muligt at identificere personen tilstrækkeligt til at det kunne medføre en efterfølgende domsfældelse.

Redegørelse fra FC København 

FC København har været forelagt dommerens indberetning, og havde følgende bemærkninger: 

- At FC København som udgangspunkt tager afstand til hændelsen.

- At FC Københavns sikkerhedschef op til kampen havde været i telefonisk kontakt med Silkeborg IF’s sikkerhedschef.

- At begge sikkerhedschefer var til stede i sikkerhedsrummet under kampafviklingen.

- At spottere fra Københavns Politi ligeledes var til stede.

- At i udebaneafsnittet, hvor adgangskontrol blev foretaget af Silkeborg IF’s egne kontrollører, havde FC København to kontrollører til at varetage FC København AWAY, ligesom der var yderligere fire kontrollører med spotterfunktion.

- At gerningsmanden ikke kunne udpeges eller genkendes pga. maskering.

- At gerningsmanden ikke kunne udpeges på overvågningen. 

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Andreas Roesen

18 kommentarer

Peter Nielsen 13:57          
Lidt til grin at give en bøde på 10k til en klub af FCK´s størrelse.

Jeg synes man bør overveje om man kunne lave en form for differentiering så bøders størrelse til en vis grad afhænger af fx. klubbens omsætning eller lønbudget. I amatør rækkerne kunne man så fortsat have disse små bøder som for en amatør klub absolut godt kan mærkes, men som man i FCK og de fleste superligaklubber kan trække på skuldrene af og betale uden bekymring for hvor pengene kommer fra.
Cantessier 14:07          
Jeg synes, som BIF-fan, at det bare er til grin, at der bliver udstedt en bøde. Blot fordi der kommer en bøde, så ændrer det ikke på faktum, at der altid vil være måder at smule noget ind. Det er en umulig opgave for klubberne.

Så enten skal man tillade pyroteknik eller lade være at give bøder, når og såfremt klubberne har fulgt alle retningslinjer for adgang til stadion.
AaBager 14:08          
Lidt til grin at give en bøde...

Legaliser nu bare det pyro. Det er åbenlyst noget aktive fans gerne vil benytte, så hvorfor ikke samarbejde om at gøre det sikkert? Latterligt skrankepaveri
Aristoteles 14:44          
Nu er det jo ikke et spørgsmål om enten eller! I min optik skal der bare lukkes ned for det lort - det hører ikke hjemme på et stadion, hvor der er fyldt med mennesker (i hvert fald dér hvor lortet bliver fyret af). Det er ganske enkelt for farligt, hvilket jo også er én af årsagerne til, at det ikke er tilladt i første omgang! Men der ER jo bare nogle idioter der ikke fatter en skid og er pisse ligeglade - og det ville jo være fedt at kunne stikke dem bøden i stedet for klubben. Så skulle de nok lære det med tiden... Så der skal gøres en endnu større indsats for at finde frem til gerningsmændene. Det kan fandeme da ikke være så svært at sende 4-5 personer hen til idioten der holder lortet i hånden og så tage ham med der fra.
AaBager 15:14          
Selvfølgelig hører det hjemme på stadion, det er en del af fankulturen over hele verden. Du kan bare lade være med at stå på stemningstribunen, hvis du ikke kan lide det. Hvorfor synes du det er så farligt? Hvor ofte har du hørt om skader? Hvis man gjorde det lovligt, kunne man sørge for der var spande med vand/sand til at slukke i og folk behøves ikke stå tæt for ikke at blive taget og dermed sænke risikoen for skader markant.
prm 15:20          
Hvorfor skal det være lovligt inde på stadion, når du ikke må udenfor stadion?
Medmindre det er mellem 27. december og 1. januar
AaBager 15:39          
Hvorfor? Læs de to første sætninger i mit forrige indlæg. Vi kan også bare lade være med at sidestille blus med nytårskrudt
Tirsdag 30. november