Luk

FCK-lejr hylder supertalent efter ny rekord

| 3F Superliga | 13 kommentarer

FC København-lejren roser 16-årige Roony Bardghji for sine relationer med holdet efter svenskerens nye rekord.

FC Københavns Roony Bardghji var kun 16 år og 13 dage gammel, da han søndag scorede sit første mål i Superligaen. Dermed slog svenskeren den hidtidige rekord på 16 år og 129 dage.

Klubben lod ikke den skrivende del af pressen snakke med Roony Bardghji, da han og resten af mandskabet slog AaB med 3-1. Til gengæld vakte præstationen ros fra medspillere og træner.

- Jeg var trods alt 18-19 år, da jeg kom op. Så jeg synes, at det er mega imponerende, at han i en alder af 16 år kommer ind på det niveau.

- Hans venstrefod er dejlig, og han arbejder godt for holdet. Han indgår godt i relationerne, og det vidner godt om hans talent, siger FCK-angriber Jonas Wind.

Det er ligeledes et aspekt, som cheftræner Jess Thorup hylder mere end svenskerens solomål til 2-1. Fra distancen sparkede han sig med venstrefoden til rekorden som yngste målscorer i ligaens historie.

- For nogle måneder siden var han meget individuelt fokuseret. Vi har forsøgt at lægge relationer på, og det viser han nu.

- Alle ser på hans mål, men for mig kreerer han tre store chancer og er med i spillet til tredje mål. Det er en præstation af de helt store, men det er det for hele holdet, siger Thorup.

FC København har været hårdt ramt af skader. Men det har ikke været i mangel af bedre, at cheftræneren så i svenskerens retning i slutningen af efterårssæsonen.

Faktisk kunne spilletiden være kommet, hvis ikke det var for reglen om, at man skal være 16 år gammel for at spille i Superligaen.

- Havde 16-års-reglen ikke været der, er jeg ikke i tvivl om, at han havde fået minutter tidligere.

- Som han spiller nu, er det svært at se, at han ikke ville få minutter nu, uanset hvor mange spillere vi havde klar, siger han.

I seneste ligarunde slog Roony Bardghji ligeledes rekorden som yngste spiller fra start i Superligaens historie.

/ritzau/

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Kristoffer Lind Pedersen

13 kommentarer

Vallensbæk 21:48          
Selv uden skader vil den unge mand få masser af minutter i foråret. Og det bliver helt sikkert kun en halvsæson inden han er væk

Har set ham til træning, og det er for vildt at han lige er blevet 16. Har aldrig set så stort et talent i klubbens historie.. Daramy var god, men han er bare next level......

Hvis han fortsætter udviklingen, så bliver det en top 5 klub i verden, der henter ham for 100-150 millioner.

Shit det er godt arbejde, at hente ham fra Malmø - den ansvarlige har tjent sin løn hjem 100 gange.. Av av av Malmø.
panoz62 21:56          
Imponerende… det eneste de andre hold kan være glade for, at han stadig kun holder fysik og fokus i 60 minutter - men det skal forhåbentlig nok ændre sig til foråret…
min-mening 22:30          
det bliver spændende at se hvordan de voksne modstander kommer til at behandle ham på banen (om de vil gå hårdt til ham eller om de vil ´passe lidt på/holde sig lidt tilbage´)

en dreng som kan drive dem som han kommer til at stå over for til vanvid så det bliver spændende at se om han kommer til at blive sat hårdt fysisk på plads...
Pep Guardiola 23:26          
Han er vild og bliver vildt spændende at følge. Jeg bliver dog alligevel træt af at høre på at han skal videre nu, nu, nu og det skal være rekordsalg for ligaen, senest til sommer, til en top 5 klub i verden. Kan vi ikke lige få ro på? Han er lige blevet 16 år og har spillet to seniorkampe.

Snakker vi fra hams perspektiv ville jeg kraftigt overveje at nappe et år mere i trygge FCK hvor ham kan vænne sig til seniorbold. FCK vil satse på ham og gøre alt for at bygge på. I Bayern, Real, Chelsea eller hvem vi nu snakker om hedder den ungdomshold eller udlejning. Hvorfor skulle han have SÅ travlt med at smutte at han ikke kan vente længere end til sommer?

Hvis jeg kigger på FCs perspektiv så er der ikke tvivl om at de selvfølgelig har en pris de ikke kan sige nej til, men den skal jo måles op i relief til den pris de kan få ved at vente. Om det bliver sommeren 22 eller sommeren 23. Jeg ville ikke have så travlt. Jeg tror nok de skal få hentet en høj pris uanset hvad.

Vi er alle med på at han er noget specielt og at han kan noget unikt. Vi behøver ikke prøve at overgå hinanden i superlativer, prisbud eller kommentarer om at han allerede er så god at han i morgen er aaalt for god til superligaen for at understrege at man har set noget specielt, hvilket vi alle sammen med på.

Når jeg ser at der er en bruger som allerede nu siger at Roony senest til sommer er skudt afsted til en top 5 klub i verden for 150 mio. kr., kan jeg kan ikke lade være at tænke at det er en bruger som har travlt med at positionere sig som en der vildt tidligt så lyset i Roony, mere end det er en som reelt forholder sig til virkeligheden eller hvad spiller og klub må overveje. Kan godt være det bare er mig. Jeg tror bare at de fleste ud fra de to kampe er klar over at han er noget specielt, behovet for at gå så langt som at sige han er i en top5 klub senest til sommer for 150 mio. kr. virker på mig som om brugeren har mere travlt med at være først ude samt sikre sig at man byder højest mere end det handler om reel indsigt. Reel indsigt ville i højere grad tage højde for Roonys og FCKs planer, hvilket overhoved ikke lader til at være en faktor for pågældende bruger, for mon ikke de har talt sammen.
Corner11 23:58          
Pep, du gentager dig selv 3 gange, lad nu folk være begejstret hvis de har lyst ;) det er et åbent forum, og det må være lov til at have holdninger og forhåbninger!
hollie 00:08          
Fortsætter han som i dag, er 150 mil et røverkøb. Største talent i SL historie? Det er ikke usandsynligt, men de næste 6 måneder må give et peg.
Harder2000 03:42          
Endelig er der noget X-Faktor igen, det forsvandt fuldstændig da Daramy smuttede (og Falk blev skadet).

Interessant om hans hurtige bidrag i to kampe ændrer FCKs indkøbsplaner her for vinterens vindue - forhåbentlig ikke.
PC og JT har jo ihvertfald ladet forstå at der vil ske en masse og at det er top kvalitet man leder efter, ikke bredde der stjæler minutter fra de unge, men rotation og top spillere at læne sig opad kan da kun være godt for alle de unge der får værdifulde minutter.

Der mangler umiddelbart en kantspiller, en angriber og en styrmand.. men tænker ikke at man henter tre store profiler i vintervinduet hvor udvalget er markant mindre end i sommerens..
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar