Luk

FCK og FCM om nyt CL-format: Øger chancen

| Danmark | 19 kommentarer

Infoboks

FC København - FC Midtjylland
Superligaen Mesterskabsspil (19/05)
Oddset 2,40 3,50 2,90
bet365 2,37 3,60 2,70

Både FC Midtjylland og FC København er tilfredse med det nye format i Champions League, som fra 2024 åbner op for en ekstra CL-plads for de nationale mesterhold.

I de seneste dage har de fleste kun talt om den omdiskuterede og mislykkedes Super League, men faktisk har UEFA også brugt dagene på at introducere en nyt format i Champions League,

Fra 2024 bliver deltagerlisten udvidet fra 32 til 26 hold, hvor alle holdene bliver placeret i en liga.

En af de fire nye pladser kommer til at gå til et nationalt mesterhold i kvalifikationen til turneringen, hvilket er gode nyheder for de danske mesterhold i fremtiden.

Derfor er FC Midtjylland-direktøren Claus Steinlein også positivt stemt omkring det nye format. 

-  Det er godt, at der er kommet en ekstra plads til de hold, som Danmark har med i kvalifikationen, altså mesterholdene. Det øger jo vores chance for at komme i Champions League, siger Steinlein til Ritzau.

I hovedstaden blæser der ligeledes positive vinde om det ny format.

- Vi er positive - både i forhold til den nye turneringsmodel med én liga og de fremtidige muligheder for at få et dansk hold med i Champions League, siger Jes Mortensen, som er kommunikationschef i FCK, til Ritzau. 

I alt vil der være 180 kampe i det nye Champions League-format, som skal spilles på tirsdage, onsdage og torsdage, er tanken fra UEFA. 

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Theis Fischer Brandt
Mandag 17. maj
Søndag 16. maj