Luk

FCK og Lyngby delte i hæsblæsende drama

| 3F Superliga | 162 kommentarer

Lyngby var bagud to gange, men svarede igen og fik 2-2 på hjemmebane mod FC København i mandagens Superligakamp.

Mandagskampen i 17. spillerunde af 3F Superligaen bød på top mod bund, da FC København gæstede Lyngby.

Gæsterne kunne med en sejr lukke lidt af hullet til Brøndby og FC Midtjylland, der inden dette opgør var henholdsvis otte og syv point foran københavnerne.

Lyngby jagter omvendt overlevelse, og den var 11 point væk inden aftenens kamp.

Mustapha Bundu fik flere gode chancer i starten af kampen, da han først blev spillet fri i højre side af feltet, men Thomas Mikkelsen fik pareret afslutningen til hjørne.

På det efterfølgende hjørnespark var Bundu igen på spil, da han fik styret en løs bold mod mål, men Lyngby-defensiven fik afrettet bolden ud til et nyt hjørne.

I den anden ende fik Emil Kornvig en tværpasning i en god position, men han fik slet ikke ordentligt træf på bolden.

FC København sad forholdsvist tungt på begivenhederne i første halvleg, hvor Lyngby blev trykket langt tilbage på banen og særligt havde svært ved de lange indkast fra gæsterne.

Netop de lange indkast skulle få en hovedrolle kort før pausen, men inden vi nåede så langt, så fik Mustapha Bundu en ny afslutning midt for målet, men denne gang blev han blokeret af en Lyngby-spiller.

Efter 32 minutters spil forsøgte Emil Kornvig sig igen, og denne gang gjorde han det noget bedre, da han fra distancen bragede den på overliggeren, men desværre for Lyngby fortsatte bolden videre over mål.

Lange indkast og VAR-drama

Små ti minutter før pausen nåede vi så frem til de lange indkast fra Karlo Bartolec og FC København.

Første gang førte det til, at Mathias Zanka Jørgensen headede bolden videre ind mod mål, hvor Victor Nelsson sparkede bolden i nettet.

Scoringen blev dog annulleret for offside, hvilket VAR efterfølgende bekræftede, selvom den så en smule tvivlsom ud ved første øjekast.

Få minutter senere førte et langt indkast igen til panik i Lyngby-defensiven, og denne gang var dommerens kendelse ikke med hjemmeholdet, da Viktor Fischer lavede en smart vending og blev nedlagt i en duel med Marcel Rømer. Straffespark til FCK.

Det tog Jonas Wind sig sikkert af med en afslutning til højre, mens Mikkelsen blev stående, og så kunne FCK gå til pause med en 1-0-føring.

Anden halvleg startede mindre hektisk, end den første sluttede, men efter godt og vel en times spil kom der igen gang i kampen.

Emil Kornvig lagde bolden til rette for Mathias Hebo på kanten af feltet, og han bragede bolden i nettet i modsatte side, hvor Karl-Johan Johnsson havde hånden på, men den svenske keeper kunne ikke holde bolden ude af målet.

Lyngby udlignede hurtigt Leragers første FCK-mål

Så skulle FCK igen frem over stepperne, og det betød, at Jess Thorup sendte Lukas Lerager på banen.

Han skulle blot bruge tre minutter, før han atter bragte gæsterne i front. Pep Biel afsluttede fra kanten af feltet i venstre side, som Thomas Mikkelsen fik reddet.

Riposten røg ud midt i feltet, hvor Lukas Lerager var først over bolden og sendte den i nettet, selvom Lyngby-målmanden fik handsken på. Det var tilmed hans første mål i FCK-trøjen.

Glæden varede dog kort for Lerager og co., da Lyngby udlignede på ny under to minutter senere.

Indskiftede Magnus Warming strøg op ad venstrefløjen, inden han trak ind i feltet og lagde den skråt tilbage i feltet, hvor han fandt Mathias Hebo, der sparkede bolden i nettet til 2-2.

Seks minutter senere var Magnus Warming tæt på selv at komme på tavlen, da han afsluttede en kontra med at trække på tværs af banen og afslutte fra kanten af feltet. FCK-keeperen fik dog fat i bolden i to omgange.

I den anden ende var Lukas Lerager ved at blive dobbeltmålscorer, da han headede mod mål efter et indlæg fra Nicolai Boilesen, men Thomas Mikkelsen fik nok engang reddet til hjørnespark, da han vippede bolden over mål.

Trods fine muligheder i begge ender mod slutningen, så blev det ikke til flere scoringer, hvorfor det sluttede 2-2. 

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Andreas Roesen
Fredag 26. februar
Torsdag 25. februar